Sari direct la conținut

Din bucataria chinezeasca: reteta de pui cu lamaie

HotNews.ro

Lamaile sau „merele de aur” erau considerate pe vremuri ca o marfa rara, de mare pret. Erau folosite la bucatarie ca sa dea gust la mancare, in timp ce sucul lor era utilizat ca antidot la anumite otravuri. Femeile le foloseau sa-si inroseasca buzele, iar marinarii le mancau sa combata scorbutul.

Bogate in nutrienti, lamaile sunt o sursa excelenta de vitamina B6, fier, potasiu si vitamina C. Ele contin si calciu, acid folic, magneziu, fosfor si zinc. Cum puteti beneficia de toate acestea? Inlocuiti sucurile si cafeaua cu un pahar de apa cu lamaie. Totodata, reduc nivelul colesterolului si al zaharului din sange, in cazul persoanelor care sufera de diabet.

Sunt bogate in bioflavonoizi, care se mai gasesc si in unele fructe si legume. La ce ajuta ei? Cresc efectul antioxidantilor, previn aparitia cheagurilor de sange, sangerarea gingiilor, bolile de inima, actioneaza ca niste antibiotice naturale si protejeaza organismul de efectele substantelor cancerigene.

Sucul de lamaie este antibacterian. Puteti face gargara cu o solutie din sucul de la o jumatate de lamaie si o jumatate de cana de apa fierbinte, pentru vindecarea aftelor sau ranilor gatului. Este ieftina si are un gust placut.

Puiul cu lamaie este o reteta chinezeasca foarte rapida si usor de preparat. Desi din ea se pot infrupta sase persoane, nu va ia mai mult de jumatate de ora sa o pregatiti.

Ingrediente:

8 jumatati de piept de pui, dezosate si taiete felii

1/2 ceasca amidon de porumb

1/2 lingurita sare

1 varf de lingurita de piper

1/4 ceasca de apa

4 galbenusuri de ou, batute

2 cesti de ulei

ceapa verde taiata felii

Sosul de lamaie:

1 1/2 ceasca de apa

1/2 ceasca suc de lamaie

3 1/2 linguri de zahar brun

3 linguri amidon de porumb

3 linguri miere

2 lingurite de granule din cubulete de concentrat de pui

1/4 lingurita ghimbir sau chiar mai mult, dupa gust

Preparare:

Amestecati amidonul de porumb cu sarea si piperul. Amestecati cu apa si galbenusurile batute, apoi dati bucatile de pui prin acest amestec. Apoi puneti-le la prajit in tigaie, timp de 5 minute, pana se rumenesc. Scurgeti-le bine. Presarati-le cu ceapa verde si apoi adaugati sosul.

Sosul: Amestecati toate ingredientele intr-un castron, apoi puneti amestecul la fiert, la foc mic, timp de 5 minute.

Sursa: cdkitchen.com, sixwise.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro