Din bucataria poloneza: ficatei de pui cu ceapa si mere
Polonezii considera ca un oaspete in casa este un dar de la Dumnezeu. De aceea, atunci cand vine vorba sa-l omeneasca, nu li se pare o povara, ci o binecuvantare.
Chiar daca preparatele din carne sunt de baza pentru ei, in bucataria traditionala poloneza chiar si mesele fara carne sunt la fel de gustoase si hranitoare. De la aperitive pana la prajituri, mancarea poloneza este o incantare pentru toate simturile.
Reteta urmatoare este un astfel de exemplu.
Ingrediente:
300 g ficatei de pui
2 mere
50 g de faina
1 ceapa potrivita
Ulei pentru prajit
1 lingura de sovarf
sare dupa gust
Mod de preparare:
Curata merele si taie-le in bucati foarte subtiri. Pune doua linguri de apa si coace-le pana cand se inmoaie si devin o pasta.
Taie ceapa in bucati mici si caleste-o pana capata o culoare aurie.
Spala bine ficateii si tavaleste-i prin faina, apoi scutura-i putin. Prajeste-i in ulei, la foc rapid, pana cand sunt gata si capata o culoare maronie. Da-le cu putin sare si asaza-i pe o farfurie impreuna cu ceapa si cu amestecul de mar. Presara putin sovarf pe deasupra.
Sursa: bellaonline.com