Sari direct la conținut

Directorul OMS crede că vor fi 10 milioane de cazuri de coronavirus săptămâna viitoare

HotNews.ro
Coronavirus Brazilia, Foto: Ellan Lustosa / Zuma Press / Profimedia
Coronavirus Brazilia, Foto: Ellan Lustosa / Zuma Press / Profimedia

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat miercuri că se așteaptă ca numărul de noi cazuri de coronavirus din întreaga lume, acum la aproximativ 9,3 milioane, să ajungă la 10 milioane săptămâna viitoare, potrivit AFP.

Tedros a declarat, de asemenea, că a susținut decizia Arabiei Saudite de a interzice pelerinilor din străinătate să participe la pelerinajul anual de la Mecca pentru a ajuta la limitarea răspândirii virusului.

OMS susține acum multe țări în ceea ce privește dificultățile de obținere a aparatelor de oxigen, dispozitive care stimulează fluxul de oxigen pentru a sprijini respirația bolnavilor de COVID-19. „Cererea depășește oferta”, a spus el.

Dr. Mike Ryan, șeful programului de urgență OMS, a declarat că pandemia din America nu a atins încă un maxim și că este „încă intensă”, în special în America Centrală și de Sud.

„Aș caracteriza situația ca fiind în continuă evoluție, nefiind atins apogeul și încă ar putea duce la un număr crescut de cazuri și decese în săptămânile următoare”, a spus Ryan.

Multe țări din regiune au înregistrat creșteri de 25-50% ale cazurilor în ultima săptămână, a spus el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro