Sari direct la conținut

Dirty Martini, Bloody Mary și alte băuturi alcoolice periculoase pentru tensiunea arterială

HotNews.ro
Bloody Mary, Foto: YouTube
Bloody Mary, Foto: YouTube

Când este vorba de băuturi alcoolice, cei care au hipertensiune trebuie să-și limiteze consumul. Dar dacă doctorul vă permite o anumită cantitate, e bine să știți măcar care sunt cele mai periculoase și trebuie evitate.

De aceea, pentru că știm din moși-strămoși că „tăria e un vasodilatator”, cu ajutorul experților nutriționiști, EatThis, NotThat a întocmit lista următoare:

Amestecuri cu carbogazoase dulci

Deși sunt delicioase și de obicei mai convenabile, amestecurile cu sucuri carbogazoase gen „whisky-Cola” sau „vodcă-Sprite” nu fac deloc bine la tensiune.

Acest gen de băuturi au mult zahăr adăugat și studiile spun că zahărul poate mări tensiunea. Iar amestecat în alcool poate avea un impact și mai mare asupra tensiunii, mai ales dacă vor fi băute mai multe pahare.

Negroni (Foro: CCO Public Domain)

Bloody Mary

Faimosul mix cu suc de roșii și piper este popular pe multe meridiane, dar deși oamenii presupun că este mai sănătos datorită combinației cu vegetale, nu este chiar așa, mai ales pentru cei cu hipertensiune.

Pe lângă sucul de tomate și eventualul castravete murat (în funcție de rețeta preferată a barmanului), Bloody Mary este mult prea bogat în sare, care ridică tensiunea arterială.

Cocktailurile-desert

Sunt o opțiune frecventă după cină, dar cei care au probleme cu tensiunea ar trebui să bea altceva. Orice fel de cocktail-desert care conține înghețată, ca un „mudslide” (vodcă, lichior de cafea, Irish cream și înghețată de vanilie) sau „grasshopper” (cremă de mentă, cremă de cacao, frișcă) este bogat în grăsimi saturate, care amplifică simptomele hipertensiunii.

Margarita

Amestecul de tequila, lichior de portocale (Cointreau), suc de lime și un nectar sau sirop este celebru în toată lumea, mai ales pe plajă, la un bar cu familia sau prieteni. Dar pentru tensiune ar fi bine să alegeți altceva, cu mai puțin sodiu și zahăr adăugat.

Cu marginea paharului garnisită cu cristale de sare și amestecul dulce, Margarita are impact asupra tensiunii. Dar poate fi făcută și fără sare, și cu mai puțin sirop pentru mai puțin zahăr.

Dirty Martini (Youtube)

Dirty Martini

Nu e la fel de popular la Mamaia și în Herăstrău ca Margarita, dar nu vom ține rețeta secretă: 4-6 măsline verzi, 25 de ml din saramura lor, gheață, 150 ml de gin sec și 25 ml de vermut sec. Deci mult alcool într-un singur pahar și asta înseamnă impact serios asupra tensiunii. Iar saramura, oricît de puțină pare, nu face decât să-l amplifice.

Surse: Liquor.com ,EatThis, NotThat!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro