Sari direct la conținut

DNA a descins la IPJ Suceava și Spitalul Rădăuți. Percheziții la peste o sută de adrese

HotNews.ro
DNA, Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia
DNA, Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

Procurorii DNA au anunțat miercuri dimineață că fac percheziţii la 108 adrese din judeţul Suceava, inclusiv la trei instituţii publice, într-un dosar care vizează fapte de corupţie despre care afirmă că au fost comise în perioada 2023-2024.

Potrivit Monitorul de Suceva, una dintre instituțiile vizate de percheziții este Spitalul Municipal din Rădăuți.

Din primele informaţii, sunt investigate concursuri de angajare în această instituţie, fapte care s-au petrecut în ultimii ani, notează publicația locală.

Dosarul vizează și mite primite de cadrele medicale de la pacienţi, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Conform surselor citate, descinderi au loc şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi Colegiul Tehnic Rădăuţi.

În cazul IPJ Suceava ancheta vizează un polițist de la Milișăuți care ar fi luat șpăgi de la șoferi cu probleme, fie conducere fără permis, fie conducere sub influența alcoolului, conform Monitorul de Suceava.

Ancheta de la Colegiul Tehnic Rădăuți are în atenție șpăgi luate la angajare.

„În cursul zilei de 16 octombrie 2024, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 108 locaţii situate pe raza judeţului Suceava, reprezentând trei instituţii publice, două sedii ale unor persoane juridice de drept privat şi 82 de domicilii ale unor persoane fizice”, afirmă procurorii anticorupție într-un comunicat citat de News.ro.

În acest caz, procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

INTERVIURILE HotNews.ro