Sari direct la conținut

Donald Trump este dispus să mențină blocajul administrativ „ani întregi”

HotNews.ro
Donald Trump este dispus să mențină blocajul administrativ „ani întregi”

Președintele american Donald Trump a declarat vineri, în urma unei întâlniri cu oficialii democrați, că este pregătit ca blocajul parțial al Administrației Federale „să dureze ani întregi”, relatează BBC citat de Mediafax.

Administrația Federală din Statele Unite este blocată parțial de trei săptămâni, din cauza disputei privind finanțarea zidului de la frontiera cu Mexicul. Peste 800.000 de angajați federali sunt în concediu neplătit din data de 22 decembrie.

Președintele american a exprimat și posibilitatea de a declara o urgență națională pentru a trece de Congres și a construi zidul de la frontiera dintre SUA și Mexic.

De asemenea, Trump a transmis că nu va semna nicio lege dacă nu primește finanțarea necesară pentru zid.

Președintele republican a descris întâlnirea de vineri de la Casa Albă cu oficialii democrați ca fiind „foarte productivă”, dar a declarat apoi că este dispus să mențină blocajul administrativ „pentru ani întregi, dacă este necesar”.

„Sunt foarte mândru de ceea ce fac. Nu îl numesc blocaj, îl numesc a face ce este necesar pentru siguranța țării. Aș putea să dau un decret de urgență națională și să îl construiesc rapid. Este și aceasta o metodă”, a declarat președintele american.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro