Sari direct la conținut

Donald Trump vorbeste despre o "vanatoare de vrajitoare", in scandalul contactelor intre apropiati ai lui si oficiali rusi

HotNews.ro

Presedintele american Donald Trump a denuntat joi o „vanatoare de vrajitoare” in cazul solicitarii demisiei ministrului sau de Justitie in scandalul privind presupusele contacte ale aliatilor sai loiali cu apropiati ai Kremlinului in timpul campaniei electorale pentru prezidentiale, scrie AFP.

Ministrul Justitiei Jeff Sessions a recunoscut recent ca s-a intalnit cu ambasadorul rus in Statele Unite, de doua ori anul trecut. Dar, el ar fi ascuns aceste contacte la audierea pentru numirea sa in functia de procuror general al SUA.

„Jeff Sessions este un om cinstit”, a scris Donald Trump intr-o declaratie emisa joi seara, dupa o zi agitata, in acest caz in mass-media americana. El a asigurat ca are incredere „totala” in Session.

Donald Trump recunoaste ca ministrul putea raspunde „mai precis”, atunci cand o comisie parlamentara l-a intrebat despre posibilele sale contacte cu oficialii rusi. Jeff Sessions a recunoscut mai tarziu ca au avut astfel de contacte in timpul campaniei, dar in calitate de senator si nu ca reprezentant al campaniei lui Donald Trump.

„Dar in mod clar nu a fost intentionat”, a spus presedintele. „El nu a spus nimic gresit”, a adaugat Trump.

In urma acestui scandal, tot mai multe voci cer demisia lui Jeff Sessions.

Primul consilier pe probleme de securitate nationala al presedintelui Trump, Michael Flynn a demisionat luna trecuta, dupa ce a iesit la iveala ca a discutat cu ambasadorul rus la Washington despre sanctiunile impuse de Statele Unite Rusiei, inainte ca Trump sa se instaleze la Casa Alba.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro