Sari direct la conținut

Dumitru Buzatu scapă de arestul la domiciliu. Fostul șef al CJ Vaslui a fost prins când lua mită de 1,25 milioane de lei 

HotNews.ro
Dumitru Buzatu scapă de arestul la domiciliu. Fostul șef al CJ Vaslui a fost prins când lua mită de 1,25 milioane de lei 

Tribunalul Vaslui a decis joi, 20 iunie, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul președintelui suspendat al Consiliului Județean Vaslui, judecat pentru luare de mită. Decizia instanței nu este definitivă.

Dumitru Buzatu a fost prezent miercuri în fața completului de judecată pentru verificarea măsurii preventive, însă instanța a amânat pronunțarea sentinței pentru joi. Potrivit soluției publicate pe portalul instanțelor de judecată, judecătorii de la  Tribunalul Vaslui au decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile.

Instanța a stabilit o serie de obligații pentru Dumitru Buzatu: să se prezinte în fața instanței ori de câte ori este chemat, să respecte programul de supraveghere stabilit de polițiști, să nu depăşească limita teritorială a județului Vaslui, decât cu încuviinţarea judecătorului, sau să nu comunice cu martorii din dosar, respectiv cel de-al doilea inculpat.

Tribunalul îi interzice lui Dumitru Buzatu și să exercite funcția de președinte al Consiliului Județean.

Odată cu înlocuirea măsurii preventive, judecătorii îi atrag atenția lui Dumitru Buzatu că „în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”.

Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de către DNA.

Dosarul de corupție e încă în cameră preliminară

Arestat preventiv pe 23 septembrie, anul trecut, Dumitru Buzatu se afla în arest la domiciliu de la jumătatea lunii aprilie.

Dosarul în care acesta este acuzat că a luat o mită de 1,25 milioane de lei de la omul de afaceri Emil Savin se află încă în fața camerei preliminare, pe rolul Curții de Apel Iași. În primă instanță, judecătorul de cameră preliminară a Tribunalului Vaslui a decis eliminarea din dosar a mai multor înregistrări, pe motiv că încalcă dreptul la viață privată al inculpatului. Decizia a fost contestată de DNA, dar și de Buzatu care contestă mai multe probe din dosar.

Instanța ieșeană urmează să se pronunțe definitiv asupra excepțiilor invocate pe 27 iunie.

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv timp de șapte luni după ce în septembrie anul trecut a fost prins de DNA având în portbagaj o geantă cu 1,25 milioane de lei. Bani despre care omul de afaceri Emil Savin a reclamat că reprezenta 10% din valoarea proiectului finanțat de CJ Vaslui și pe care Buzatu i-ar fi cerut, indirect, cu titlu de mită.

INTERVIURILE HotNews.ro