Sari direct la conținut

După ce i-a bruiat conferința lui Nicușor Dan, viceprimarul Bădulescu amenință că îi face plângere ”bodyguardului” acestuia / Reacția candidatului PNL-USR

HotNews.ro
Nicusor Dan, cu dulapul lui Bădulescu, Foto: AGERPRES
Nicusor Dan, cu dulapul lui Bădulescu, Foto: AGERPRES

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat că îi face plângere penală „bodyguardului lui Nicușor”, care l-ar fi amenințat și i-a trântit dulapul. Nicușor Dan spune că nu comentează astfel de lucruri, acesta fiind modul necivilizat. Reamintim că viceprimarul Aurelian Bădulescu a venit la conferința de presă organizată de Nicușor Dan pentru prezentarea bilanțului Gabrielei Firea și nu l-a lăsat să vorbească. Bădulescu a luat cu el și un dulap.

”Îi fac plângere penală bodyguardului lui Nicușor, nu am treabă cu Nicușor, el își vede de treaba lui. Eu îi fac plângere penală acelui individ îmbrăcat în negru care s-a apropiat foarte mult de mine și mi-a zis că, dacă nu plec, îmi taie gâtul. De ce trebuia să se apropie de mine, eu nu am avut nicio legătură cu d-lui, nu îl cunoșteam”, a declarat Bădulescu contactat de HotNews.ro.

Nicușor Dan spune că nu comentează astfel de declarații, acesta fiind modul de operare al PSD.

”Este necivilizat, antidemocratic, indiferent de cine ce spune, asta este prima regulă a democrației, scrisă în constituție, dreptul fiecăruia de-ași expima opinia. Eu eram acolo în poziția de candidat al opoziției la Primăria Capitalei care adresa un mesaj bucureștenilor care vor vota peste câteva luni. Este incalificabil, este în nota PSD, 10 august, Ordonanța 13, care din în când își dă arama pe față”, a declarat Nicușor Dan, contactat de HotNews.ro.

Întrebat de ce a venit la conferința lui Nicușor Dan și nu l-a lăsat să vorbească, acesta spune că era într-un spațiu public.

”Dulapul este dulapul în care a spus Rareș Bogdan că a stat Nicușor Dan. L-a aruncat, m-a împins. Am venit pentru că el a invitat pe toată lumea într-un spațiu public. Faptul că eu am fost singurul care am dat două parale pe el și m-am dus spune mult. Este modul meu în care am răspuns invitației”, a spus Bădulescu.

Conferința de presă a lui Nicușor Dan, în care prezintă bilanțul Gabrielei Firea, este bruiată de viceprimarul Aurelian Bădulescu, care și-a făcut apariția acolo cu un dulap și care vociferează și îl întrerupe continuu. Nicușor Dan i-a spus să păstreze distanța de protecție de 2 metri și a avut loc un moment tensionat, în care cei doi s-au îmbrâncit.

Într-un comunicat de presă, Nicușor Dan spune că nu se lasă intimidat de această atitudine.

”Condamn ferm atitudinea extrem de agresivă și lipsită de respect a Gabrielei Firea, primarul PSD al Municipiului București, care și-a trimis în această dimineață adjunctul, pe viceprimarul PSD Aurelian Bădulescu, pentru a perturba conferința mea de presă dedicată eșecului celor 4 ani de activitate a actualei administrații pesediste a Capitalei. Gabriela Firea a demonstrat astăzi, din nou, că este un reprezentant tipic al PSD – agresiv, arogant și laș. Gabriela Firea datorează scuze bucureștenilor pentru că a încercat să transforme într-un circ o evaluare public civilizată și argumentată. În același timp, vreau să-i transmit foarte clar primarului PSD Gabriela Firea că nu mă las intimidat de subordonații politici pe care îi mobilizează contra mea. Sunt convins că am alături de mine pe marea majoritate a bucureștenilor, care condamnă cu certitudine acest mod de a face politică – violent, jignitor și dezinteresat în raport cu problemele reale ale Capitalei. Salut în acest context atitudinea civică a celor care au reacționat pe loc la agresivitatea viceprimarului trimis de Gabriela Firea pentru a bloca mesajul meu către bucureșteni. Aceștia i-au reproșat pe bună dreptate reprezentatului PSD în fruntea Capitalei întârzierea lărgirii Bulevardului Prelungirea Ghencea, locul în care am dorit să susțin conferința de astăzi”, spune Nicușor Dan.

Acesta este de părere că tot acest bruiaj nu va acoperi bilanțul negativ al celor 4 ani de mandat.

”Tot bruiajul Gabrielei Firea nu va reuși însă să acopere bilanțul negativ al celor 4 ani în care PSD a condus Bucureștiul. Cu primarul PSD Gabriela Firea, RADET a intrat în faliment, poluarea a atins cote alarmante (pentru care România a fost condamnată la Curtea de Justiție a UE), traficul s-a înrăutățit, companiile municipale au făcut un dezmăț pe bani publici, fondurile europene pentru proiecte esențiale au rămas neaccesate”, mai spune Nicușor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro