Sari direct la conținut

Dupa Orange, Cosmote introduce tehnologia HD Voice la apelurile in retea prin tehnologia 3G

HotNews.ro
Panos Makris, director comercial Cosmote, Foto: Cosmote Romania
Panos Makris, director comercial Cosmote, Foto: Cosmote Romania

Cosmote Romania a anuntat luni lansarea tehnologiei HD Voice, care permite o calitate superioara a sunetului in timpul convorbirilor telefonice. Pentru a se bucura de beneficiile acestei noi tehnologii, atat apelantul, cat si persoana apelata trebuie sa detina telefoane mobile compatibile cu HD Voice, apelurile fiind efectuate prin intermediul tehnologiei 3G. Serviciul este disponibil la nivel national pentru apelurile in retea prin intermediul tehnologiei 3G. Pana la acest anunt, singurul operator local care permitea serviciii de voce in format High Definition (HD) era Orange Romania, care a lansat in premiera aceste servicii in luna mai 2011.

  • „Standardul de telefonie HD Voice nu doar imbunatateste claritatea si naturaletea convorbirii, ci si confera un sentiment de comunicare transparenta, facilitand recunoasterea vocii interlocutorului”, a declarat Panos Makris, Chief Commercial Officer Cosmote Romania.

Portofoliul Cosmote Romania include in prezent 25 modele de terminale compatibile HD Voice, printre care smartphone-uri Apple, Nokia, Sony, HTC, LG. Gama de dispozitive compatibile cu HD Voice va fi extinsa in urmatoarea perioada. Intreaga lista de terminale compatibile, precum si mai multe informatii despre aceasta tehnologie, sunt disponibile aici.

Conform datelor companiei, la sfarsitul lunii martie, Cosmote Romania oferea viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil in 159 de orase si 900 localitati din Romania, acoperind 47% din populatie. Viteze de descarcare de date de pana la 21,6 Mbps in tehnologia HSPA+ erau disponibile in 189 de orase din tara. In total, serviciile 3G acopera in prezent peste 73% din populatia Romaniei.

Cosmote Romania avea la sfarsitul anului 2012 peste 6,28 milioane clienti (n.a SIM-uri valabile), in scadere cu 3,3% fata de anul anterior. Anul trecut, veniturile operatorului au scazut cu 1,2% pana la 462,8 milioane euro, dar compania a inregistrat un profit operational (EBITDA) de 119,5 milioane euro, in crestere cu 19,4% fata de anul 2011.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro