Sari direct la conținut

Echipa nou promovată care a transferat doi foști internaționali români

HotNews.ro
Foto: Anca Tepei / Anca TEPEI / Profimedia
Constantin Budescu Foto: Anca Tepei / Anca TEPEI / Profimedia

FC Buzău a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc și își dorește să facă o figură frumoasă. Joi, buzoienii i-au prezentat pe Constantin Budescu și Dragoș Grigore, ambii jucători fiind liberi de contract la momentul respectiv.

Constantin Budescu și Dragoș Grigore au semnat cu FC Buzău

Constantin Budescu a rămas liber de contract după despărțirea de Farul Constanța, însă jucătorul de 35 de ani, cu 15 selecții și 5 goluri la echipa națională de fotbal a României, a rămas în SuperLiga României.

Budescu a semnat cu nou promovata FC Buzău și va face echipă alături de Dragoș Grigore, un alt fost internațional român în vârstă de 37 de ani.

Fundașul central cu aproape 200 de apariții în primul eșalon al fotbalului românesc a semnat și el din postura de jucător liber de contract după despărțirea de Rapid București.

„OFICIAL / Constantin Budescu şi Dragoş Grigore au semnat cu Gloria Buzău

Budescu şi Grigore vor îmbrăca tricoul Gloriei Buzău în viitorul sezon de SupeLigă.

Născut la Ploiești în primăvara anului 1989, Constantin Budescu face parte din categoria jucătorilor cu „glezna fină”. A debutat în urbea natală, la Petrolul Ploiești, unde a adunat 151 de meciuri și 41 de goluri, în cei cinci ani petrecuți acolo (2005-2010).

A urmat perioada Astra Ploiești/ Giurgiu, unde a marcat de 44 de ori în 115 apariţii (2011-2015). Constantin Budescu a jucat și la cluburi cu denumiri exotice, cum ar fi Dalian Yifang, Al-Shabab sau Damac FC, dar și la echipe de top din Superligă, precum FCSB, FC Voluntari sau Viitorul Constanța. În anul 2017 a castigat trofeul desemnat celui mai bun fotbalist român al anului, iar în anul 2014 a cucerit Cupa și Supercupa României cu Astra Giurgiu. La echipa naţională a marcat de cinci ori în 15 apariții.
Bun venit, Constantin Budescu!

Crescut la juniorii lui FC Vaslui şi “ochit” de Ioan Sdrobiș, unul dintre cei mai buni descoperitori de tineri fotbaliști, Dragoș Grigore se transfera în 2008 de la CFR Timișoara la Dinamo București. Acesta bifează în tricoul “alb-roşilor” peste 150 de prezenţe și 9 goluri marcate. Între 2014 şi 2021, Dragoş Grigore evoluează pentru Toulouse, Al-Saiyilia sau Ludogrets Razgrad.

De aici, Grigore revine în prima ligă din România, la Rapid, unde marcheaza trei goluri în 61 de jocuri. Ajuns la deplina maturitate fotbalistică, Dragoş Grigore se alătură roș-albaștrilor de la Buzău începând cu acest sezon.
Bun venit și mult succes, Dragoş Grigore!” – se arată în comunicatul oficial al clubului.

INTERVIURILE HotNews.ro