Sari direct la conținut

Efectele crizei: Un fost director de fond de investitii din SUA livreaza pizza pentru 7,29 dolari/ora

HotNews.ro

Un fost director de fond de investitii din Statele Unite, care castiga sute de mii de dolari anual, a ajuns sa livreze pizza pentru 7,29 dolari/ora, relateaza ABC. Dupa ani de zile in care a trait „visul american”, Ken Karpman a fost nevoit sa-si modifice radical stilul de viata din cauza crizei financiare.

Postul de televiziune ABC a realizat un reportaj despre Karpman, a carui viata era pana recent „aproape de perfectiune”. Americanul din Tampa (Florida) a lucrat peste 20 de ani ca trader, ajungand sa castige 750.000 de dolari pe an.

Ken, sotia sa, Stephanie, si cele doua fiice ale lor s-au mutat intr-o locuinta de aproape 400 de metri patrati, cu propriul teren de golf, calatoreau in jurul lumii si „traiau visul american”.

In 2005, barbatul si-a infiintat propriul sau fond de investitii, recurgand la cei 500.000 de dolari din economii si apeland la o linie de credit garantata cu propria locuinta.

Karpman nu a reusit insa sa atraga investitori si a fost nevoit sa desfiinteze fondul sau de investitii. „Barbatul a ajuns somer pe o piata care se prabusea”, afirma jurnalistii de la ABC. Economiile familiei se evaporasera, acumulasera sute de mii de dolari in datorii iar casa era scoasa la vanzare de catre banca.

Dupa ce a aplicat fara succes pentru diferite slujbe, Karpman a fost nevoit sa se angajeze la Mike’s Pizza & Deli Station in Clearwater, chiar daca patronul acesteia a ezitat la inceput sa angajeze o persoana „supercalificata” pentru a livra pizza. In prezent, Karpman castiga 7,29 dolari/ora, plus bacsisuri, insa se declara multumit: „Nu o sa fac o cariera din asta, insa, pana voi gasi ceva care sa plateasca mai mult, voi continua sa o fac pentru a asigura mancarea familiei mele”.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro