Sari direct la conținut

Ei au avut încredere în David Popovici – Firmele din economia României care i-au sprijinit pe David și echipa olimpică

HotNews.ro
Ei au avut încredere în David Popovici – Firmele din economia României care i-au sprijinit pe David și echipa olimpică
David Popovici (Foto: Ashley Landis / AP / Profimedia)

Înainte de Jocurile Olimpice de la Paris 2024 se anticipa un insucces, dar au existat și companii care au crezut în Team Romania. Siteul de sport al HotNews.ro, GOLAZO.ro, trece în revistă adevărul despre sponsorizările care au ajutat la cele două medalii câștigate de David Popovici și la finalele care urmează în alte sporturi, cum ar fi canotajul.

  • Aproape 20 de firme din economia privată sau având capital public au contribuit la finanțarea COSR și a starului natației, David Popovici, pentru ciclul olimpic care acum se concretizează la JO 2024.

Victoriile sunt ale tuturor, înfrângerile doar ale sportivilor, sună una dintre expresiile favorite ale tribunelor. Dar există, în lumea sportului, și constante. Stânci. Nici un sportiv nu poate exista fără antrenori, medici, federații și, în cazul marii performanțe, fără sponsori. 

Dintre firmele din România cine a avut încredere în David Popovici sau în Team Romania, delegația noastră de la PARIS 2024?

Această întrebare a fost pusă de Dragoș Damian, CEO la fabrica de medicamente Terapia Cluj. Damian a ridicat tema într-un articol din Republica. Răspunsul a fost oferit de siteul nostru de sport, GOLAZO.ro

Lista sponsorilor și a partenerilor COSR

Dedeman – Cel mai mare lanț de bricolaj din România. Proprietarii săi – frații Adrian și Dragoș Pavăl – sunt unii dintre cei mai bogați oameni de afaceri din țara noastră, averea lor fiind estimată la peste 3 miliarde de euro. 

Frații Pavăl sunt cunoscuți în mediul de afaceri românesc pentru faptul că au transformat Dedeman în liderul de piață din domeniul retailului de bricolaj, în fața multinaționalelor străine.

Banca Transilvania – liderul pieței bancare din România. Fiind și cea mai mare bancă din Europa de Sud-Est. Grupul Financiar Banca Transilvania s-a format în anul 2003, principala sa entitate și societate mamă fiind Banca Transilvania. Banca are sediul în Cluj-Napoca și are acționariatul în marea majoritate român – 76,95% la finele lui martie 2024. În prezent BT ocupă primul loc după total active în topul sistemului bancar din România. 

Continuarea pe GOLAZO.ro, siteul de sport al HotNews.

INTERVIURILE HotNews.ro