Sari direct la conținut

VIDEO Elena Lasconi spune că vrea să îl numească pe Ilie Bolojan prim-ministru dacă va câștiga alegerile prezidențiale

HotNews.ro
VIDEO Elena Lasconi spune că vrea să îl numească pe Ilie Bolojan prim-ministru dacă va câștiga alegerile prezidențiale
Elena Lasconi, în timpul unui eveniment organizat de ALDE la București, 20 octombrie 2023. Sursa foto: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia

Elena Lasconi, președinta USR, a declarat miercuri seara că Ilie Bolojan, șeful liberal al Consiliului Județean Bihor, ar fi opțiunea ei de premier dacă va câștiga alegerile prezidențiale de anul acesta.

„Care va fi propunerea făcută de Elena Lasconi în cazul în care va fi președintele României?”, a fost întrebată șefa USR de jurnalistul Cosmins Prelipceanu în emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi24.

„Avem mai multe variante, și în USR există mulți oameni competenți, dar v-am spus, voi fi președintele care va lua decizii care să fie bune pentru România și pentru dezvoltarea României. Omul pe care îl apreciez enorm și de la care am și învățat multe este domnul Bolojan”, a răspuns Lasconi.

„Și eu cred că în funcția de prim-ministru ar trebui să fie un om capabil, cu multă experiență în administrație. Și nu cunosc pe altcineva care să aibă mai multă experiență în administrație decât domnul Bolojan”, a subliniat ea.

Întrebată dacă o astfel de nominalizare ar face posibilă o alianță de guvernare între USR și PNL, Lasconi a răspuns:

„Și dacă domnul Bolojan nu ar fi fost în vreun partid, tot pe el l-aș fi propus. Avem nevoie de profesioniști și mi-aș dori ca acest domn să fie prim-ministru”.

Ea a spus că USR și PNL ar trebui să guverneze împreună, dar că actualul șef al liberalilor are o cotă de popularitate prea mică pentru a deveni premier.

„Domnul Ciucă e mult mai jos în sondaje. Sunt dispusă dialogului cu forţele de dreapta, inclusiv PNL, pentru binele României, pentru că suntem foarte rău şi cred că în 2025 o să zicem: ‘Bine ai venit 2008 sau 2007’. Nici nu ştiu dacă îşi doreşte cineva foarte tare să guverneze anul viitor. Va fi un an foarte complicat după creşterile de taxe de anul acesta, după toate scumpirile, după creditele care au fost făcute de Guvern. Va fi un an foarte complicat”, a spus Lasconi, care a mai precizat că USR ar trebui să guverneze alături de PNL.

INTERVIURILE HotNews.ro