Sari direct la conținut

Eliteserien: Brann vs Stromsgodset – Gazdele luptă pentru locul 1

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Brann – Stromsgodset, meci contând pentru etapa a 14-a din campionatul Norvegiei, este programat, vineri, 28 iunie, de la ora 20:00, pe Brann Stadion din Bergen.

În a doua zi de pauză de la Euro 2024, prilejuită de trecerea de la faza grupelor la optimile de finală, vă propunem o partidă interesantă din Eliteserien, în care se întâlnesc Brann şi Stromsgodset, două echipe de tradiţie din Norvegia, foste campioane naţionale.

Brann este pe locul 2, cu 27 de puncte, la egalitate de puncte cu Bodo/Glimt, care are însă un meci mai puţin disputat, şi vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul celor de la HamKam, scor 2-1.

Echipa antrenată de Erik Horneland, un fost fundaş central fără prezenţe în echipa naţională, este lideră într-o ierarhie a partidelor disputate pe teren propriu, cu 15 puncte acumulate după cinci succese şi două eşecuri, iar golgheterul ei este Joachim Soldvedt, cu cinci reuşite în Eliteserien.

Brann are în palmares trei titluri de campioană, ultimul cucerit în 2007, şi şapte cupe naţionale, cea mai recentă adjudecată în 2022, iar în ultimii 20 de ani a evoluat doar în Eliteserien, cu o singură excepţie, sezonul 2015, petrecut în 1.divisjon (a promovat imediat după retrogradarea din 2014).

Stromsgodset ocupă locul 6, cu 17 puncte, dar are două meciuri mai puţin disputate, iar în ultimele cinci etape din campionat a înregistrat două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri, şi în runda trecută a remizat pe teren propriu cu Odd, scor 1-1.

Echipa antrenată de Jorgen Isnes, un fost fundaş central de ligi regionale, a bifat trei succese şi trei eşecuri în partidele disputate în deplasare în actualul sezon, iar cel mai bun marcator al ei în campinat este Elias Melkersen, cu trei goluri.

Stromsgodset a fost de două ori campioană în Norvegia, cel mai recent în 2013, şi a câştigat cinci cupe naţionale, ultima în 2010, fiind o prezenţă constantă în preliminariile cupelor europene până acum câţiva ani (nu a trecut însă niciodată de calificări, indiferent de competiţie).

În meciurile directe din sezonul precedent, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare reuşind să se impună pe teren propriu, Brann în tur, cu 1-0, iar Stromsgodset în retur, cu 3-0.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Brann – Stromsgodset.

Brann vs Stromsgodset 1
Cotă 1.38

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro