Sari direct la conținut

Eliteserien: Lillestrom vs KFUM Oslo – Oaspeţii, invincibili în deplasare

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Lillestrom – KFUM Oslo, meci contând pentru etapa a 13-a din campionatul Norvegiei, este programat, joi, 27 iunie, de la ora 22.15, pe Arasen Stadium.

În prima zi de pauză de la Euro 2024, prilejuită de trecerea de la faza grupelor la optimile de finală, vă propunem o partidă interesantă din Eliteserien, în care se întâlnesc Lillestrom, una dintre echipele de tradiţie din Norvegia, şi KFUM Oslo, promovată în premieră în prima ligă.

Lillestrom este pe locul 11, cu 13 puncte (mai are o restanţă de disputat), şi vine după două victorii şi trei înfrângeri înregistrate în ultimele cini meciuri din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus în deplasare în faţa lui Tromso, scor 2-1.

Echipa antrenată de Andreas Georgson este cea mai slabă pe teren propriu din Eliteserien, cu un singur punct acumulat în cinci partide, o remiză şi patru eşecuri, iar cel mai bun marcator al ei în campionat este Thomas Olse, cu cinci goluri.

Lillestrom are în palmares cinci titluri de campioană a Norvegiei, ultimul fiind însă cucerit tocmai în 1989, cinci cupe naţionale, cea mai recentă adjudecată în 2017, iar în istoria sa a evoluat un singur sezon în 1.divisjon (liga a doua), în 2020.

KFUM Oslo ocupă locul 7, cu 15 puncte (are, de asemenea, o restanţă de disputat), şi a înregistrat o victorie, trei rezultate de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci etape din Eliteserien, iar în runda trecută a remizat pe teren propriu cu Sandefjord, scor 3-3.

Echipa antrenată de Johannes Moesgaard este neînvinsă în cele cinci meciuri disputate în deplasare în acest sezon,unde a bifat trei succese şi două remize, iar golgheterii ei sunt Johannes Hummelvoll-Nunez şi Petter Dahl, fiecare cu câte trei reuşite în Eliteserien.

KFUM Oslo este filiala sportivă a organizaţiei YMCA din capitala Norvegiei şi evoluează în Eliteserien din ediţia 2024, după promovarea din 1.divisjon (liga a doua), obţinută la finalul sezonului 2023.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de patru ori, doar în partide amicale, iar Lillestrom s-a impus de fiecare dată în faţa lui KFUM Oslo, cel mai recent pe 9 martie 2024, pe teren propriu, scor 3-1.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Lillestrom – KFUM Oslo.

Lillestrom vs KFUM Oslo 1X
Cote 1.28

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro