Sari direct la conținut

Elon Musk a căzut pe locul 3 în clasamentul celor mai bogați oameni din lume pe fondul declinului accentuat al Tesla

HotNews.ro
Elon Musk, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Foto: Nathan Posner / Shutterstock Editorial / Profimedia
Elon Musk, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Foto: Nathan Posner / Shutterstock Editorial / Profimedia

Miliardarul sud-african Elon Musk a căzut joi până pe poziția a treia în clasamentul celor mai bogați oameni din lume în condițiile în care prețul acțiunilor Tesla și-a continuat trendul descendent și anul acesta, arată Bloomberg.

Potrivit clasamentului celor mai bogați miliardari din lume realizat de Bloomberg, Musk are acum o avere netă de 201 miliarde de dolari, în spatele lui Bernard Arnault (212 miliarde de dolari) și Jeff Bezos (204 miliarde de dolari).

Musk pierduse la începutul lunii martie titlul de cel mai bogat om din lume în fața lui Bezos, însă Bernard Arnault a urcat acum din nou până pe prima poziție în clasament pe fondul aprecierii puternice în ultimele zile a prețului acțiunilor LVMH Moët Hennessy, companie pe care a cofondat-o în 1987.

Prețul acțiunilor Tesla în schimb a scăzut puternic de la începutul acestui an, ajungând acum la 175 de dolari de la 237 de dolari, nivelul la care se afla când s-a deschis Bursa de la New York în luna ianuarie pentru prima sesiune de tranzacționare din 2024.

Cine sunt cei mai bogați oameni din lume după ce indicele S&P 500 a stabilit un nou record

Arnault, Bezos și Musk sunt urmați în clasamentul celor mai bogați oameni ai planetei de Mark Zuckerberg (176 de miliarde de dolari), Larry Page (156 de miliarde), Bill Gates (154 de miliarde), Steve Ballmer (147 de miliarde), Sergey Brin (146 de miliarde) și Larry Ellison (137 de miliarde).

Clasamentul top 10 este completat de legendarul investitor Warren Buffett, cu o avere estimată în prezent de Bloomberg la 135 de miliarde de dolari.

Potrivit datelor Bloomberg, Elon Musk este singurul miliardar dintre primii 10 ai lumii a cărui avere a scăzut anul acesta (- 27,4 miliarde de dolari) pe fondul deprecierii acțiunilor Tesla. Prețul acțiunilor producătorului auto este acum la o distanță considerabilă față de maximul istoric înregistrat pe 4 noiembrie 2021: 409,97 de dolari per acțiune.

Clasamentul realizat de Bloomberg se bazează pe cotațiile în timp real pe bursă ale acțiunilor companiilor și ultimele date vin după ce S&P500, indicele de referință al bursei americane, a atins un nou maxim istoric în ultima sesiune de tranzacționare.

Nvidia, vedeta bursei americane din ultimii doi ani, a depășit în premieră o valoare totală de 3 trilioane de dolari în urma ultimelor evoluții și pe fondul așteptării divizării de 10 pentru 1 a acțiunilor sale, ceea ce va face prețul mult mai accesibil.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro