Sari direct la conținut

Elon Musk a pierdut 50 de miliarde de dolari în 2 zile după ce acțiunile Tesla au luat-o la vale, dar tot rămâne mult mai bogat decât Jeff Bezos

HotNews.ro
Elon Musk, Foto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images
Elon Musk, Foto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

Este doar miercuri dar CEO-ul Tesla Elon Musk a pierdut deja 50 de miliarde de dolari săptămâna aceasta după ce prețul acțiunilor Tesla a scăzut cu 16% în două zile, relatează Business Insider.

Pierderile masive vin după o serie de știri despre producătorul auto, una dintre acestea provenind chiar de la Musk și o alta de la un faimos investitor speculativ.

Potrivit clasamentului miliardarilor realizat de Bloomberg, averea lui Musk se ridică acum la 323 de miliarde de dolari, după înregistrarea pierderilor.

Bloomberg notează că pierderea de 50 de miliarde de dolari înregistrată în doar două zile este cea mai mare de când realizează acest clasament.

Prețul acțiunilor Tesla a căzut subit după ce Musk i-a întrebat în acest weekend pe urmăritorii săi de pe Twitter dacă ar trebui să își vândă 10% din acțiunile Tesla.

Rezultatul sondajului a fost un „da” categoric, prețul acțiunilor Tesla începând să scadă încă de luni, după încheierea acestuia.

Prețul acțiunilor Tesla a luat-o la vale

Prețul acțiunilor Tesla a fost supus unor noi presiuni marți, zi în care a scăzut cu până la 12%, după ce Michael Burry, un faimos investitor speculativ de pe Wall Street, a sugerat într-un tweet pe care l-a șters între timp că Musk și-ar dori să vândă din acțiunile sale pentru a-și acoperi datoriile personale.

Evoluția pe bursă a acțiunilor producătorului auto a fost afectată și de vestea că fratele lui Musk și directorul Tesla, Kimbal Musk, a vândut săptămâna trecută acțiuni Tesla în valoare de peste 100 de milioane de dolari.

Însă în pofida declinului puternic înregistrat săptămâna aceasta, prețul acțiunilor Tesla este cu 40% mai mare decât la începutul lui 2021 și Musk a rămas în continuare cel mai bogat om de pe planetă, cu un avans de aproximativ 122 de miliarde de dolari față de Jeff Bezos, potrivit Bloomberg.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro