Sari direct la conținut

Elon Musk anunță că a găsit un nou CEO pentru Twitter. „Ea va prelua funcţia în circa 6 săptămâni”

HotNews.ro
Elon Musk, Foto: Carina Johansen / AFP / Profimedia
Elon Musk, Foto: Carina Johansen / AFP / Profimedia

CEO-ul Twitter, Elon Musk, a anunțat joi că a găsit un nou director general pentru platforma de social media, fără a da însă numele persoanei care îl va înlocui, dar indicând că este vorba de o femeie, informează Reuters.

„Bucuros să anunț că am un nou CEO pentru X/Twitter. Ea va începe (munca) în aproximativ șase săptămâni”, a scris Elon Musk într-o postare pe Twitter.

Musk precizează în aceeași postare că rolul său în companie va fi de-acum de „președinte executiv și director de tehnologie, supervizând produse, software şi sysops”.

Acţiunile Tesla au crescut cu 2,4% în urma anunțului, notează Reuters.

Musk a promis că va renunța la funcția de CEO al Twitter

Pe 18 decembrie anul trecut,Musk a lansat un sondaj pe pagina sa de Twitter, întrebându-și cei aproape 130 de milioane de urmăritori dacă ar trebui să renunțe la funcția de CEO al Twitter.

Elon Musk anunțase pe 30 octombrie, la doar două zile după ce a finalizat achiziționarea platformei de social media, că va ocupa și cea mai înaltă funcție din conducerea sa, după ce una dintre primele măsuri pe care le-a luat la Twitter a fost să îi concedieze pe Parag Agrawal, fostul CEO al companiei, pe CFO-ul (Chief Financial Officer) Ned Segal și pe șeful departamentului juridic și de politici al companiei, Vijaya Gadde. Musk i-a acuzat anterior pe cei trei că l-au indus în eroare pe el și pe investitorii Twitter cu privire la numărul de conturi false de pe platformă.

Peste 17 milioane de utilizatori ai platformei de social media au votat la sondajul pe care Musk l-a creat în decembrie, 57,5% dintre respondenți optând ca acesta să plece din fruntea companiei. Rezultatul a venit după ce Musk a luat mai multe decizii controversate la Twitter, declanșând un exod al angajaților companiei, dar și în rândul unora dintre utilizatori.

După finalizarea sondajului miliardarul sud-african a dat asigurări că va respecta rezultatul acestuia, la fel ca în cazul unui alt sondaj făcut pe Twitter anul trecut cu privire la decizia de a vinde acțiuni ale Tesla.

„Voi demisiona din funcţia de CEO de îndată ce voi găsi pe cineva suficient de nebun pentru a accepta postul! După aceea, voi conduce doar echipele care se ocupă de software şi de servere”, a anunțat Musk pe 21 decembrie 2022.

Elon Musk, CEO-ul a trei companii majore

Pe lângă Tesla și SpaceX, compania sa din domeniul aerospațial, Musk a devenit în octombrie anul trecut și CEO al Twitter, alegând să preia funcția după ce a cumpărat platforma de social media și a concediat conducerea sa.

Pe lângă cele trei companii pe care le conduce din funcția de CEO, Musk este și fondatorul companiei Neuralink din domeniul cercetărilor în neuroștiințe, exprimându-și cu regularitate interesul față de evoluțiile acesteia.

Luna trecută, un grup de mari investitori ai Tesla, printre care administratorii unor fonduri de pensii și mari instituții financiare, au cerut consiliului de administrație al companiei să ia măsuri împotriva CEO-ului Elon Musk din cauza îngrijorărilor că acesta este distras de alte preocupări ale sale.

Scrisoarea vine în contextul în care Tesla se confruntă cu mai multe provocări majore pe piață, concurența devenind tot mai puternică, cererea încetinind și situația economică din SUA provocând îngrijorări privind o posibilă recesiune.

„Fără un CEO angajat deplin și un Consiliu pregătit să ofere o supraveghere corectă, suntem îngrijorați că Tesla nu va fi pregătită să navigheze eficace prin mediul tot mai competitiv al vânzărilor de vehicule electrice, peisajul în evoluție la nivel mondial în ceea ce privește reglementările, schimbarea preferințelor consumatorilor, provocările prezentate de lanțurile de aprovizionare și așteptările investitorilor”, mai notează scrisoarea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro