Sari direct la conținut

Elon Musk renunță la acțiunea în justiție împotriva OpenAI

HotNews.ro
Elon Musk, Foto: No10 Crown Copyright / Eyevine / Profimedia Images
Elon Musk, Foto: No10 Crown Copyright / Eyevine / Profimedia Images

Elon Musk și-a retras marți acțiunea în justiție împotriva OpenAI și a șefului acesteia, Sam Altman, pe care i-a dat în judecată pentru că i-ar fi încălcat misiunea sa non-profit, potrivit AFP.

Unul dintre avocații antreprenorului, Morgan Chu, a depus un document în acest sens, consultat de AFP, la un tribunal din San Francisco, atașat la Curtea Superioară din California.

OpenAI, startup-ul care a lansat ChatGPT, a reacționat după ce a fost dat în judecată de Elon Musk. Compania de inteligență artificială pe care Musk a co-fondat-o susține, într-o postare pe site-ul său, că miliardarul nu a avut o contribuție semnificativă în dezvoltarea și succesul acesteia.

„A spus că ar trebui să anunțăm un angajament inițial de finanțare de 1 miliard dolari pentru OpenAI. În total, organizația non-profit a strâns mai puțin de 45 de milioane de dolari de la Elon și mai mult de 90 de milioane de dolari de la alți investitori”, reacționează acum OpenAI pe site-ul său, respingând acuzațiile lui Musk.

Amintim că OpenAI a fost lansată în 2015 de Sam Altman, alături de Elon Musk și alți antreprenori. În 2018, Musk a părăsit compania pentru că nu s-a înțeles cu asociații asupra planurilor de dezvoltare, dar Altman a rămas la conducerea startup-ului, ocupând funcția de CEO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro