Sari direct la conținut

eMAG preia magazinul online PC Garage

HotNews.ro
PC Garage, Foto: PC Garage
PC Garage, Foto: PC Garage

PC Garage, magazin specializat in produse IT si electronice, devine parte a grupului eMAG in urma acordului de preluare incheiat in luna aprilie. In continuare, PC Garage isi va dezvolta independent brandul si echipa si va intra pe piete noi cu ajutor strategic din partea eMAG, se precizeaza intr-un comunicat de presa. PC Garage a avut afaceri de aproximativ 165 milioane lei anul trecut.

PC Garage va fi condus in continuare de Traian Cristea in calitate de director general. Brandul, echipa, comunitatea si platforma PC Garage vor fi pastrate si dezvoltate. Tranzactia se va finaliza dupa primirea avizului de la Consiliul Concurentei.

Fondat in 2005 de omul de afaceri Gabriel Vasile, PC Garage este unul dintre cele mai mari magazine online din Romania, cu peste 40.000 produse active. In 2009, compania a fost achizitionata de antreprenorul Marius Ghenea, care este in prezent senior adviser la fondul de investitii 3TS Capital si, care a mai detinut, de-a lungul timpului, afaceri cunoscute, precum Flamingo sau Flanco.

„Aceasta tranzactie reprezinta trecerea PC Garage intr-o etapa superioara din punctul de vedere al dezvoltarii business-ului, in Romania si regional. In plus, este o recunoastere atat a valorii echipei PC Garage, condusa excelent de colegul si asociatul meu Traian Cristea, cat si a modelului de business specializat al companiei, o constructie solida si pe termen lung, inceputa in 2005 de antreprenorul fondator, Gabi Vasile si continuata de Traian si colegii nostri de echipa incepand din 2009.„, spune Marius Ghenea.

„In cei 11 ani de cand e pe piata, PC Garage si-a creat reputatia de specialist in solutii de IT si gaming, care sta foarte aproape de clienti printr-o comunitate pasionata. Am ajuns la un punct in care ne-am dorit sa ne dezvoltam mai departe si eMAG este cel mai bun partener pe care il puteam avea. Acum vom putea beneficia de know how-ul lor pentru a duce filosofia PC Garage pe piete noi.”, spune Traian Cristea, director general PC Garage

„PC Garage este un nume puternic si apreciat care a reusit sa creasca prin servicii bune oferite clientului, prin specializare si cunoastere foarte buna a produsului si a industriei. Apreciez comunitatea puternica din spate si oamenii talentati din echipa. Avand in vedere cresterea industriei de jocuri peste tot in lume si pozitionarea foarte buna a PC Garage in aceasta zona, vom investi in dezvoltarea regionala si cresterea gamei de produse si servicii.”, spune Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Stanciu detine peste 25% si din actionariatul retailerului online eMAG, restul fiind detinut de fondul de investitii sud-african, Naspers.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro