Sari direct la conținut

Emilia Clarke spune că le-a cerut medicilor să o lase să moară în timpul filmărilor pentru serialul „Game of Thrones”

HotNews.ro
Emilia Clarke in serialul „Game of Thrones”, Foto: LMK / Landmark / Profimedia Images
Emilia Clarke in serialul „Game of Thrones”, Foto: LMK / Landmark / Profimedia Images

Actrița Emilia Clarke, cunoscută la nivel internațional după ce a jucat rolul lui Daenerys Targaryen în serialul „Game of Thrones”, afirmă că a cerut medicilor să o lase să moară după ce a suferit două anevrisme cerebrale în timpul filmărilor, relatează IndieWire.

Actrița britanică în vârstă de 37 de ani a relatat într-un interviu acordat revistei Big Issue că a simțit că nu mai poate continua și că la început s-a temut că va fi concediată din cauza problemelor medicale și a modului în care acestea îi vor afecta abilitatea de a juca.

Ea a povestit că la un moment dat le-a cerut medicilor să o lase să moară din cauza fricii că nu va mai putea juca niciodată.

„Când ai o leziune cerebrală, deoarece îți afectează la un nivel atât de dramatic opinia despre sine, toate nesiguranțele tale pe care le ai când mergi la muncă se cvadruplează peste noapte”, a explicat ea.

„Voi fi concediată? Voi fi concediată fiindcă ei (n.r. producătorii) nu cred că sunt capabilă să termin treaba. Păi, dacă ar fi să mor, mai bine mor la TV”, a relatat ea unele din gândurile sale din perioada respectivă.

Emilia Clarke spune că și-a revenit după problemele medicale

Ea a suferit primul său anevrism cerebral în 2011 între filmările primului și celui de-al doilea sezon al Game of Thrones. Al doilea anevrism cerebral l-a suferit în 2013.

„Să ai o boală cronică care îți diminuează încrederea în acest lucru unic despre care simți că este motivul tău pentru a trăi este atât de debilitant și singuratic”, a mai spus ea.

Actrița a explicat însă într-un interviu acordat BBC cu doi ani în urmă că, mulțumită medicilor, ea și-a revenit aproape complet, excepție făcând porțiunile de materie cenușie înlăturate în timpul operațiilor la care a fost supusă în urma accidentelor vasculare pe care le-a suferit în timpul filmărilor la seria HBO.

„Lipsește o porțiune deloc mică. Ceea ce mă face mereu să râd… Practic atacurile cerebrale, duc la pierderea unei bucăți din creierul tău imediat după ce acesta nu primește sânge timp de o secundă. Așa că sângele găsește o altă rută să treacă, dar apoi orice bucățică lipsă este pierdută”, a explicat ea.

Actrița spune că tot serialul „Game of Thrones” a ajutat-o să se pună pe picioare

Emilia Clarke a relatat atunci și despre cât de înspăimântătoare și dureroase au fost ambele experiențe.

„A fost cea mai atroce durere. A fost incredibil să am Game of Thrones să mă pună pe picioare și să îmi ofere un scop”, a spus ea.

Clarke a vorbit pentru prima dată despre problemele sale medicale în timpul unui interviu acordat în 2019 jurnaliștilor de la The New Yorker, ea povestind că după primul incident nu și-a putut aminti nici măcar numele.

„Îmi puteam vedea viața în față și nu merita trăită. Sunt o actriță. Trebuie să îmi pot aminti replicile. Acum nu îmi puteam aminti nici măcar numele”, afirma ea la momentul respectiv.

Cel mai recent ea a jucat în Secret Invasion, un serial Marvel difuzat de Disney+, și în The Pod Generation, un film futurist care nu s-a bucurat de recenzii strălucitoare după apariția sa în cinematografe în decembrie anul trecut.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro