Sari direct la conținut

Emirii magici ai fotbalului vor să cumpere un arbitru. Îi oferă salariu de 1 milion de euro pe an

HotNews.ro
Szymon Marciniak. Foto: Profimedia
Szymon Marciniak. Foto: Profimedia

Ambiționată după ce Qatar a organizat Campionatul Mondial, Arabia Saudită încearcă să-și transforme campionatul într-o ligă a stelelor. Dar nu se mărginesc la importul de mari fotbaliști, scrie site-ul nostru de sport GOLAZO.ro, care descrie ultima propunere cu care au venit chiar la Euro 2024.

  • Astăzi are loc a doua semifinală a Europeanului. La ora 22.00 se înfruntă Olanda și Anglia, meci transmis în direct la TV pe Pro TV și aici LIVETEXT. Între timp, o altă știre a făcut înconjurul lumii fotbalului.

Arbitrul polonez Szymon Marciniak, 43 de ani, este mare favorit să conducă finala Euro, pe 14 iulie. 

În același timp, „centralul” polonez are o propunere colosală din Arabia Saudită. Contract pe 3 sezoane, mai mult de un milion de euro salariu anual. 

Szymon Marciniak a fost unul dintre cei mai apreciați arbitri ai lumii fotbalului, conducând meciuri cruciale, valoroase și tensionate:

  • 18 decembrie 2022: finala Cupei Mondiale, Argentina – Franța 3-3, 4-2 la penaltyuri. 
  • 10 iunie 2023: finala Ligii Campionilor, Manchester City – Inter Milano 1-0. 
  • 22 decembrie 2023: finala Mondialului Cluburilor, Manchester City – Fluminense 4-0.

Conform informațiilor recente, șeful arbitrilor UEFA, Roberto Rosetti, l-ar vrea pe polonez în finala Euro 2024. Dar și alții îl vor. În campionatul lor.

Contract pe 3 sezoane, peste un milion de euro salariu anual

Într-o perioadă în care încearcă să atragă alți jucători și antrenori faimoși pentru campionatul intern, după ce au cumpărat deja nume mari ale fotbalului, saudiții vor să aducă și cel mai bun arbitru. Cine îi dă 200 de milioane lui Cristiano Ronaldo îi poate da un milion pe an unui arbitru.

Dacă va accepta oferta, arbitrul va fi delegat la meciurile din campionat, dar va fi și responsabil pentru toți arbitrii din Arabia Saudită. Va primi un salariu imposibil de atins în cele mai puternice ligi ale Europei, a scris siteul polonez Meczyki.pl.

Presa din țara sa nu a aflat încă un amănunt important: „Nu se știe momentan dacă saudiții vor să-l «cumpere» pe Marciniak exclusiv pentru competițiile lor sau dacă va putea oficia în paralel în campionatul polonez și în Champions League”. 

INTERVIURILE HotNews.ro