Sari direct la conținut

Emisiunea de obligaţiuni către persoane fizice, din ce în ce mai importantă în România şi în Republica Moldova (secretar de stat)

HotNews.ro
Alin Marius Andrieș, Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Alin Marius Andrieș, Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor oferă sprijin colegilor din Republica Moldova în ceea ce priveşte emisiunea de obligaţiuni pentru persoane fizice, fiindcă şi în cazul Republicii Moldova, ca şi în cazul României, aceasta a devenit din ce în ce mai importantă, a declarat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Alin Marius Andrieş, la o conferinţă de profil.

„Aşa cum Banca Naţională a Moldovei a avut un program de twinning cu Banca Naţională a României, la nivelul Ministerului Finanţelor colaborăm cu colegii din Republica Moldova în crearea cadrului pentru obligaţiuni, oferindu-le suportul nostru. România a devenit unul dintre principalii emitenţi pe piaţa euroobligaţiunilor din regiunea noastră. Aş vrea să menţionez emisiunea de Green Bond, de 2 miliarde lei, care a fost un real succes. De asemenea, continuăm dialogul cu colegii din Republica Moldova pe partea de cadru pentru emisiunea de obligaţiuni adresate persoanelor fizice, fiindcă şi în cazul Republicii Moldova, ca şi în cazul României, emisiunea către persoane fizice a devenit din ce în ce mai importantă”, a menţionat Alin Marius Andrieş, la conferinţa „Piaţa financiar-bancară”, organizată de Ziarul Bursa.

Potrivit acestuia, numai anul acesta, în România, au fost şase emisiuni prin programele Tezaur şi Fidelis, fiind atrase peste 10 miliarde de lei.

El a subliniat că, în perioada următoare, va fi creată infrastructura care să permită achiziţia online a obligaţiunilor de românii din diaspora, fiind foarte interesaţi de acest cadru şi reprezentanţi din Republica Moldova.

(Agerpres)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro