Sari direct la conținut

Emisiunea „Roata norocului” își schimbă prezentatorul după 43 de ani / Legendarul Pat Sajak se retrage vineri

HotNews.ro
Pat Sajak alaturi de Vanna White, alaturi de care a gazduit „Roata norocului” din 1982, Foto: Richard Shotwell / Associated Press / Profimedia Images
Pat Sajak alaturi de Vanna White, alaturi de care a gazduit „Roata norocului” din 1982, Foto: Richard Shotwell / Associated Press / Profimedia Images

Prezentatorul TV Pat Sajak, o legendă a televiziunii americane, se va retrage vineri, după 43 de ani, din rolul de gazdă a celebrei emisiuni „Roata norocului”, scrie revista Variety.

Ultimul episod al emisiunii cu Sajak în rol de prezentator va fi difuzat în Statele Unite vineri seara, însă echipa de producție a publicat deja mesajul pe care acesta îl va transmite spectatorilor într-un moment care va marca încheierea unei ere pentru televiziunea americană.

„Am câteva mulțumiri și câteva recunoștințe de exprimat înainte să plec. Și vreau să încep cu voi, toți cei care priviți. A fost un privilegiu incredibil să fiu invitat în milioane de cămine noapte după noapte, deceniu după deceniu. Și am simțit mereu că acest privilegiu vine cu responsabilitatea de a păstra această oră și jumătate zilnică drept un loc sigur pentru distracție pentru întreaga familie. Fără subiecte sociale. Fără politică. Nimic stânjenitor, sper. Doar un joc. Dar a devenit treptat mai mult decât atât”, va spune el.

Sajak a anunțat în primăvara anului trecut că se va retrage din rolul de prezentator al emisiunii și că al 41-lea sezon al emisiunii „Roata Norocului” va fi ultimul pentru el. Sajak a început să găzduiască emisiunea în 1981, când era difuzată în timpul zilei, înainte ca ea să fie mutată seara.

Pat Sajak, înscris în Cartea Recordurilor Guinness

De-a lungul anilor Sajak a fost nominalizat de 19 ori la Premiul Emmy pentru cea mai bună gazdă a unui concurs de televiziune, câștigând de 3 ori. În 2019 Cartea Recordurilor Guinness l-a recunoscut drept cel mai longeviv prezentator TV al aceleiași emisiuni de tip concurs, capitol la care l-a depășit pe Bob Barker, o altă legendă a televiziunii americane. Barker a găzduit emisiunea „Prețul corect” între 1972 și 2007.

În ceea ce-l privește pe Sajak, pentru acesta retragerea de la „Roata norocului” nu va fi sinonimă cu pensionarea, el dezvăluind anterior că își va încerca norocul ca actor de teatru.

Rolul de gazdă al emisiunii „Roata norocului” va fi preluat din toamnă, când urmează să apară următorul sezon, de către prezentatorul american Ryan Seacrest, cunoscut pentru găzduirea unor emisiuni ca American Idol, American Top 40, și On Air with Ryan Seacrest.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro