Sari direct la conținut

Epava elicopterului care a dispărut sâmbătă în Rusia a fost găsită. Niciun supraviețuitor

HotNews.ro
Epava elicopterului care a dispărut sâmbătă în Rusia a fost găsită. Niciun supraviețuitor
Un elicopter Mi-8 s-a prăbușit în regiunea Kamceatka Foto: AFP / Profimedia

Epava unui elicopter Mi-8 dispărut pe 31 august a fost găsită în regiunea rusă Kamchatka, informează Ministerul regional pentru Situații de Urgență, citat de publicația independentă rusă Meduza.

Elicopterul s-a prăbușit pe un deal, a precizat departamentul. Epava sa a fost descoperită la o altitudine de aproximativ 900 de metri deasupra nivelului mării, aproximativ în locul din care echipajul a contactat ultima dată turnul de control.

La bordul Mi-8 se aflau 22 de persoane – trei membri ai echipajului și 19 pasageri. Agenția de stat rusă TASS, citând o sursă din cadrul serviciilor de urgență, relatează că nimeni nu a supraviețuit accidentului.

Printre pasageri se aflau directorul financiar al Federației Ruse de Fotbal, Arseni Zamiatin, și soția sa. Aceștia sosiseră în Kamchatka în vacanță.

Potrivit Tass, elicopterul aparține companiei aeriene Vitiaz-Aero, care organizează călătorii turistice în peninsulă, și a dispărut în timpul unei vizite la vulcanul Vachkazhets.

Industria aviatică din Rusia a fost puternic afectată de sancțiunile occidentale introduse ca răspuns la declanșarea războiului din Ucraina, fiind raportate mai multe incidente legate de defecțiuni ale echipamentelor avioanelor civile.

INTERVIURILE HotNews.ro