Sari direct la conținut

Euro 2024: Franţa vs Belgia – Derby-ul marilor dezamăgiri

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Franţa – Belgia, meci contând pentru optimile de finală ale turneului final al Campionatului European, este programat, luni, 1 iulie, de la ora 19:00, pe Esprit Arena din Dusseldorf, şi va fi transmis în direct de Pro TV.

Euro 2024, cea de-a XVII-a ediţie a Campionatului European de fotbal, are loc în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, şi aduce la start 24 de echipe (campioana en-titre este Italia).

Franţa şi Belgia, două dintre dezamăgirile de până acum ale turneului final, se întâlnesc în cea de-a cincea partidă din optimile de finală de la Euro 2024.

Franţa s-a calificat în fazele eliminatorii ale Campionatului European după ce a terminat pe locul 2 în Grupa D, în care a înregistrat următoarele rezultate: 1-0 cu Austria (Wober 38a), 0-0 cu Olanda şi 1-1 cu Polonia (Mbappe 56p / Lewandowski 76p).

Reprezentativa „cocoşului galic”, cu Didier Deschamps în postura de selecţioner, este neînvinsă în ultimele şase partide disputate, în care a marcat şapte goluri (a pierdut doar două din ultimele 17 meciuri).

Franţa, care ocupă locul 2 în clasamentul FIFA, a câştigat de două ori titlul european, în 1984 şi în 2000, şi participă la al nouălea turneul final continental consecutiv.

Belgia a ajuns în optimile de finală de la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 2 în Grupa E, în care a bifat următoarele rezultate: 0-1 cu Slovacia (Schranz 7), 2-0 cu România (Tielemans 2, De Bruyne 80) şi 0-0 cu Ucraina.

Naţionala „diavolilor roşii”, condusă de Domenico Tedesco, a avut acelaşi număr de puncte, patru, ca toate celelalte echipe din grupă, departajarea fiind făcută de golaveral şi de numărul de goluri marcate (a pierdut un singur meci din precedentele 18 disputate şi a marcat de opt ori în ultimele şase partide).

Belgia ocupă locul 3 în clasamentul FIFA şi este prezentă pentru a şaptea oară la un turneu final continental, cea mai mare performanţă fiind finala din 1980, scor 1-2 cu Germania (RFG).

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară în 2021, la Torino, în semifinalele turneului final din Nations League, când Franţa a trecut cu 3-2 de Belgia, revenind de la 0-2 (tot „les bleus” s-au impus şi în semifinalele CM 2018 din Rusia, scor 1-0).

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul 1X: victorie pentru Franţa sau rezultat de egalitate în meciul cu Belgia, în timpul regulamentar de 90 de minute.

Franța – Belgia

1X
Cotă

1,22

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro