Sari direct la conținut

Euro 2024: Jude Bellingham, decisiv pentru Anglia – Victorie la limită cu Serbia

HotNews.ro
Foto: Moritz Mueller / imago sportfotodienst / Profimedia
Jude Bellingham și fanii Angliei. Foto: Moritz Mueller / imago sportfotodienst / Profimedia

Anglia nu a impresionat în primul meci disputat la Campionatul European din Germania, dar selecționata lui Gareth Southgate a obținut o victorie importantă în fața Serbiei, scor 1-0, la Gelsenkirchen.

Anglia – Serbia 1-0, în grupele Euro 2024

Unicul gol al partidei a fost înscris de Jude Bellingham. În minutul 13, starul lui Real Madrid a urmărit mingea trimisă în fața porții de Bukayo Saka, a plonjat spectaculos și a punctat cu o lovitură de cap.

Bellingham a devenit primul fotbalist european care a jucat la trei turnee finale înainte să împlinească 21 de ani (20 de ani și 353 de zile): Euro 2020, Cupa Mondială 2022 şi Euro 2024.

În repriza secundă, Rajkovic a respins în bară la o minge lovită cu capul de Harry Kane (’77), iar Vlahovic (’81) a șutat puternic, dar nu a reușit să îl învingă pe Pickford.

Au evoluat echipele:

SERBIA: Rajkovic – Veljkovic, Milenkovic, S. Pavlovic – A. Zivkovic (Birmancevic 74), S. Milinkovic-Savic, Lukic (Jovic 61), Gudelj (I. Ilic 46), Kostic (F. Mladenovic 43) – A. Mitrovic (Tadic 61), Vlahovic. Selecționer: Dragan Stojkovic.


ANGLIA: Pickford – K. Walker, Stones, Guehi, Trippier – Alexander-Arnold (C. Gallagher 69), Rice – B. Saka (Bowen 76), Bellingham (Mainoo 86), Foden – Kane. Selecționer: Gareth Southgate.

Tot în Grupa C, Slovenia și Danemarca au terminat duminică la egalitate, scor 1-1.

INTERVIURILE HotNews.ro