Sari direct la conținut

Euro 2024: Portugalia, victorie la scor cu Turcia – Cristiano Ronaldo și compania, calificați în optimi

HotNews.ro
Cristiano Ronaldo, in tricoul Portugaliei
Cristiano Ronaldo, in tricoul Portugaliei / Foto: David Klein / imago sportfotodienst / Profimedia

Portugalia a câștigat la scor, 3-0, meciul cu Turcia din cadrul Grupei F de la Euro 2024. Succesul le garantează lusitanilor calificarea în optimi. Cristiano Ronaldo a oferit faza meciului: a fost altruist și i-a pasat lui Bruno Fernandes într-o situație clară de gol.

Portugalia a oferit un adevărat recital ofensiv contra turcilor, victoria trupei lui Roberto Martinez neputând fi pusă în vreun fel la îndoială.


Bernardo Silva a deschis scorul în minutul 21, iar golul de 2-0 pentru portughezi a fost un autogol: o execuție care a adus aminte de Bănel Nicoliță și al său „tontogol” contra Realului din Madrid de pe Santiago Bernabeu, din 2006, în Champions League.


Samet Akaydin a trimis o pasă spre propriul portar în minutul 28, dar nu s-a asigurat unde se găsește coechipierul său în acel moment. A rezultat unul dintre cele mai ciudate autogoluri de la acest Euro 2024.


În fine, tabela a fost închisă de Bruno Fernandes, cel care a profitat de altruismul lui Cristiano Ronaldo. Fostul atacant de la Real Madrid a păcălit jocul la offside al turcilor, a scăpat singur cu portarul Bayindir , dar a ales să-i pase lui Bruno.

Grupa F, clasament


1 Portugalia 6 puncte / două meciuri / calificată în optimi
2 Turcia 3 / două meciuri
3 Cehia 1 / două meciuri
4 Georgia 1 / două meciuri


S-au disputat până acum în Grupa F


Turcia – Georgia 3-1
Portugalia – Cehia 2-1
Georgia – Cehia 1-1
Turcia – Portugalia 0-3


Vor avea loc în Grupa F


Georgia – Portugalia (26 iunie, ora 22:00)
Cehia – Turcia (26 iunie, ora 22:00)

INTERVIURILE HotNews.ro