Sari direct la conținut

Euro 2024: Portugalia vs Slovenia – Lusitanii, mari favoriţi

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Portugalia – Slovenia, meci contând pentru optimile de finală ale turneului final al Campionatului European, este programat, luni, 1 iulie, de la ora 22:00, pe Deutche Bank Park din Frankfurt, şi va fi transmis în direct de Pro TV.

Euro 2024, cea de-a XVII-a ediţie a Campionatului European de fotbal, are loc în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, şi aduce la start 24 de echipe (campioana en-titre este Italia).

Portugalia, despre care s-a speculat că a pierdut intenţionat cu Georgia pentru a-şi uşura parcurusul în fazele eliminatorii de la turneul final, şi Slovenia, ieşită din grupă fără să câştige măcar o dată, dar şi fără să piardă, se întâlnesc în cea de-a şasea partidă din optimile de finală de la Euro 2024.

Portugalia a ajuns în optimile de finală de la Euro 2024 după ce a câştigat Grupa F, în care a înregistrat următoarele rezultate: 2-1 cu Cehia (Hranac 69a, Conceicao 90+2 / Provod 62), 3-0 cu Turcia (Bernardo Silva 21, Samet Akaydin 29a, Bruno Fernandes 56) şi 0-2 cu Georgia (Kvaratskhelia 2, Mikautadze 57p).

Selecţionata condusă de Roberto Martinez ar fi întâlnit Ungaria în optimile de finală de la Euro 2024 dacă ar fi remizat măcar cu Georgia, variantă în care Anglia ar fi jucat cu Olanda, iar România cu Slovenia!

Portugalia, care ocupă locul 6 în clasamentul FIFA, este la al optulea turneu final continental consecutiv din cele nouă la care a participat până acum, iar cea mai mare performanţă este cucerirea titlului în 2016, scor 1-0 după prelungiri în finală cu Franţa (a mai pierdut o dată în ultimul act, în 2004, 0-1 cu Grecia).

Slovenia s-a calificat în fazele eliminatorii de la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 3 în Grupa C, în care a bifat următoarele rezultate: 1-1 cu Danemarca (Janza 77 / Eriksen 17) 1-1 cu Serbia (Karnincik 69 / Jovic 90+5) şi 0-0 cu Anglia.

Reprezentativa condusa de Matjaz Kek a ieşit din grupă cu trei remize, la fel ca Danemarca (locul 2), cele două având aceeaşi linie de clasament, fiind departajate de poziţia ocupată în clasamentul preliminariilor, ultimul criteriu prevăzut în regulamentul UEFA.

Slovenia ocupă locul 57 în clasamentul FIFA şi este la al doilea turneu final continental, după cel din 2000, când nu a trecut de faza grupelor (două remize şi un eşec).

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară pe 26 martie 2024, într-un amical disputat la Ljubljana, iar Slovenia a câştigat cu Portugalia, scor 2-0.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1: victorie pentru Portugalia în meciul cu Slovenia, în timpul regulamentar de 90 de minute.

Portugalia – Slovenia

1
Cotă

1,38

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro