Sari direct la conținut

Euro 2024: Serbia vs Anglia – Primul test pentru Gareth Southgate

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Serbia – Anglia, meci contând pentru Grupa C a turneului final al Campionatului European, este programat, duminică, 16 iunie, de la ora 22:00, pe AufSchalke din Gelsenkirchen, şi va fi transmis în direct de Pro TV.

Euro 2024, cea de-a XVII-a ediţie a Campionatului European de fotbal, are loc în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, şi aduce la start 24 de echipe (campioana en titre este Italia).

Serbia, ajunsă cu emoţii la turneul final, şi Anglia, calificată lejer la competiţia din Germania, se întâlnesc în cea mai echilibrată partidă a zilei de la Euro 2024.

Serbia s-a clasat pe locul 2 în Grupa G a preliminariilor, cu 14 puncte, cu patru mai puţine decât Ungaria (18), dar a terminat peste Muntenegru (11p), Lituania (6p) şi Bulgaria (4p).

În partidele de verificare disputate în luna martie, disputate în deplasare, reprezentativa condusă de Dragan Stojkovic a pierdut cu Rusia, scor 0-4, şi a câştigat cu Cipru, scor 1-0, iar în meciurile amicale din luna iunie a cedat în Austria, scor 1-2, şi s-a impus în Suedia cu 3-0.

Serbia, care ocupă locul 33 în clasamentul FIFA, va mai juca în Grupa C de la Euro 2024 cu Slovenia (20 iunie) şi cu Danemarca (25 iunie).

Serbia este la primul turneul final european ca stat independent şi a mai participa la alte cinci ediţii sub titulatura de Iugoslavia.

Anglia s-a calificat la Euro 2024 după ce a câştigat Grupa C din preliminarii, cu 20 de puncte (şase victorii şi două rezultate de egalitate), cu şase mai multe decât Italia (din grupă au mai făcut parte, Ucraina, Macedonia de Nord şi Malta).

Naţionala lui Gareth Southgate nu a câştigat niciunul din meciurile amicale din luna martie, 0-1 cu Brazilia şi 2-2 cu Belgia, ambele disputate pe Wembley, iar în cele din iunie a trecut de Bosnia-Herţegovina, 3-0 la Newcastle, şi a pierdut cu Islanda, scor 0-1 la Londra.

Anglia este pe locul 4 în clasamentul FIFA şi va mai juca în Grupa C de la Euro 2024 cu Danemarca (20 iunie) şi cu Slovenia (25 iunie).

Anglia a lipsit doar în 2008 de la ultimele zece turnee finale continentale, iar cea mai mare performanţă este semifinala din 2006, când a şi organizat Campionatul European.

Aceasta va fi prima întâlnire dintre cele două echipe naţionale, după ce Serbia a început să evolueze ca naţiune independentă din 2006 (după destrămarea Iugoslaviei la începutul anilor ’90, Anglia a înfruntat Serbia şi Muntenegru în 2003, într-un amical în care s-a impus cu 2-1).

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul 2: victorie pentru Anglia în meciul cu Serbia.

Serbia – Anglia

2
Cotă

1,47

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro