Sari direct la conținut

Euro 2024: Spania a surclasat Croația – Lamine Yamal, record de precocitate

HotNews.ro
Euro 2024: Spania a surclasat Croația – Lamine Yamal, record de precocitate
Spania, nationala de fotbal. Foto: Mohamad Hosaini/NurPhoto/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Spania a învins clar Croația, scor 3-0, în primul meci disputat în Grupa B la Campionatul European de fotbal din Germania. Partida a avut loc pe Olympiastadion din Berlin.

Spania vs Croația 3-0, la Euro 2024

Ibericii au punctat de trei ori în prima repriză. Morata (’29) a deschis scorul, Fabian Ruiz (’32) a înscris cel mai frumos gol al partidei (a driblat superb și a șutat puternic lângă bară), iar Carvajal (’45+2) a transformat o centrare trimisă de Lamine Yamal.

Petkovic a trimis mingea în poartă la câteva secunde după ce a ratat un penalty (’80), dar reușita a fost anulată de VAR – Perisic intrase în careul spaniol înainte ca Petkovic să execute lovitura de pedeapsă.

La doar 16 ani şi 338 de zile, Yamal a devenit cel mai tânăr fotbalist care a evoluat vreodată într-un meci din cadrul turneului continental.

Starul Barcelonei a doborât recordul polonezului Kacper Kozlowski (17 ani și 246 de zile, împotriva Spaniei, în 2021).

Au evoluat echipele:

SPANIA: Simon – D. Carvajal, Le Normand, Nacho, Cucurella – Pedri (Dani Olmo 59), Rodri (Zubimendi 87), Fabian Ruiz – Yamal (Ferran Torres 86), Alvaro Morata (Oyarzabal 67), Nico Williams (Merino 68). Selecționer: Luis de la Fuente.

CROAŢIA: Livakovic – Stanisic, Sutalo, Pongracic, Gvardiol – Modric (Pasalic 65), Brozovic, Kovacic (Sucic 65) – Majer, Budimir (Perisic 56), Kramaric (Petkovic 72). Selecționer: Zlatko Dalic.

Tot în Grupa B, de la ora 22:00, Italia va întâlni Albania. Meciul se va juca la Dortmund.

INTERVIURILE HotNews.ro