Sari direct la conținut

Europa League: Corvinul vs Paksi – Şansă uriaşă pentru hunedoreni

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Corvinul – Paksi, meci contând pentru manşa a doua a primului tur preliminar din Liga Europa, este programat, joi, 18 iulie, de la ora 21:00, pe Stadionul Municipal din Sibiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.


Corvinul are o şansă uriaşă să avanseze în preliminariile din Europa League după ce s-a impus în tur, pe terenul celor de la Paksi, scor 4-0 (Sg. Buş 9, M. Lupu 45+2, 86, 90+3).


În primul meci oficial al sezonului, disputat înaintea primei manşe cu Paksi, Corvinul a pierdut în Supercupa României, scor 0-3 cu FCSB, campioana din SuperLiga.


În această vară, echipa antrenată de Florin Maxim a disputat trei partide de pregătire, toate în cantonamentul din Slovenia, 2-3 cu Mura, 0-2 cu Celje (campioana Sloveniei) şi 0-2 cu Borac Banja Luka (campioana Bosniei-Herţegovina).


Corvinul a cucerit Cupa României în calitate de divizionară secundă, după o finală cu Oţelul Galaţi, 2-2 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 3-2 după executarea loviturilor de departajare.


„Calificarea nu e jucată, nicidecum. Cum noi am reuşit să marcăm de patru ori, trebuie să fim pregătiţi de orice, de asta e şi foarte frumos fotbalul. Dar calificarea nu este nicidecum jucată. Cumva pare ciudat ceea ce spun, dar ei au o echipă articulată, o echipă bună a campionatului Ungariei, şi trebuie să fim precauţi”, a spus Florin Maxim.


Paksi, care nu a debutat încă în competiţiile interne, a disputat cinci mecuri amicale în această pauză competiţională, 4-1 cu Budaorsi, 0-0 cu Jedinstvo Ud, 6-1 cu Hebar (toate trei echipe de amatori), 1-4 cu Bohemians Praga şi 3-1 cu Austria Viena.


Paksi, care este antrenată de Gyorgy Bognar, este nou promovată în NB I (campionatul din Ungaria) şi a câştigat în premieră Cupa Ungariei în primăvară, având cel mai bun sezon din istoria ei de 72 de ani, după 2-0 în finală cu Ferencvaros.


„Mergem la Sibiu să jucăm, în sfârşit, fotbal. Scopul nostru este să rezolvăm problemele până la revanşă. Nu este prima dată când suntem într-o astfel de situaţie, nu mergem acolo să pierdem. Vom încerca să ne răzbunăm, nu contează cât de mare este diferenţa dintre cele două echipe”, a declarat Gyorgy Bognar.


Câştigătoarea “dublei” dintre Paksi şi Corvinul va juca în turul al doilea preliminar din Europa League cu Rijeka (locul 2 din Croația), iar învinsa va continua în turul al doilea preliminar din Conference League, unde o va întâlni pe Larnaca (locul 2 din Cipru).


Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Corvinul – Paksi.

Corvinul – Paksi 1X
Cotă 1,57

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro