Sari direct la conținut

Europa League: FCSB vs RFS – Adversar facil pentru campioana României

Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FCSB – RFS, meci contând pentru prima etapă a fazei principale din Liga Europa, este programat, joi, 26 septembrie, de la ora 22:00, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

FCSB, campioana en-titre din SuperLiga, porneşte ca favorită în faţa celor de la RFS, ultima câştigătoare a titlului în Letonia, într-o partidă din prima etapă a fazei principale din Europa League.

FCSB a început aventura continentală în Champions League, competiţie în care a trecut în primul tur preliminar de Virtus, campioana din San Marino, 7-1 (d) şi 4-0 (a), în turul al doilea preliminar de Maccabi Tel Aviv, campioana din Israel, 1-1 (a) şi 1-0 (d), pentru a fi eliminată în turul al treilea preliminar de Sparta Praga, campioana din Cehia, 1-1 (d) şi 2-3 (a); în play-off-ul din Europa League, a trecut de LASK Linz (Austria), 1-1 (d) şi 1-0 (a).

În SuperLiga, echipa antrenată de Elias Charalambous este pe locul 13 după 10 etape (mai are o restanţă de disputat), cu 10 puncte, iar în cel mai recent meci oficial a terminat la egalitate pe teren propriu cu Petrolul Ploieşti, scor 1-1.

De menţionat că FCSB a marcat cel puţin o dată în fiecare partidă disputată în sezonul 2024-2025 în Europa!

RFS (Rigas Futbola Skola) a început parcursul continental tot în Liga Campionilor, competiţie în care a trecut de Larne, campioana din Irlanda de Nord, 3-0 (a) şi 4-0 (a) în primul tur preliminar, şi a fost eliminată de Bodo/Glimt, campioana din Norvegia, 0-4 (d) şi 1-3 (a) în turul al doilea preliminar; în turul al treilea preliminar din Liga Europa a trecut de Santa Coloma (Andorra), 2-0 (d) şi 7-0 (a), iar în play-off a eliminat-o pe Apoel Nicosia, 2-1 (a) şi 1-2, 4-2 după penalty-uri (d).

În Virsliga, echipa antrenată de Viktors Morozs este lideră după 30 de etape, cu 75 de puncte (mai are o restanţă de disputat), cu şase peste a doua clasată, Riga FC, pe care a învins-o în cel mai recent meci oficial, pe teren propriu, în semifinalele din Latvijas Kauss (Cupa Letoniei), scor 2-1; campionatul are 10 echipe şi se dispută în sistem primăvară – toamnă (se joacă de două ori tur-retur).

Atenţie, RFS este echipa cea mai slab cotată din actuala stagiune a Ligii Europa!

FCSB şi RFS nu s-au mai întâlnit niciodată până acum, astfel că partida din prima etapă a sezonului 2024-2025 din Europa League este prima confruntare directă dintre cele două echipe.

Superbet oferă cota 1,62 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul FCSB – RFS.

FCSB – RFS 1
Cotă 1,62

INTERVIURILE HotNews.ro