Sari direct la conținut

Europa League: Galatasaray vs PAOK Salonic – Derby de foc la Istanbul

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Galatasaray – PAOK Salonic, meci contând pentru prima etapă a fazei principale din Liga Europa, este programat, miercuri, 25 septembrie, de la ora 22:00, pe Ali Sami Yen din Istanbul, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Galatasaray şi PAOK Salonic, campioanele en-titre din Turcia, şi, respectiv, Grecia, se întâlnesc într-una dintre cele mai echilibrate partide din prima etapă a fazei principale din Europa League.

Galatasaray a început sezonul european în play-off-ul din Champions League, unde a fost eliminată de Young Boys Berna, campioana Elveţiei, după 2-3 în deplasare şi 0-1 acasă.

În SuperLig, echipa antrenată de Okan Buruk este lideră după şase etape, în care a înregistrat tot atâtea victorii, iar cel mai recent meci oficial s-a impus în deplasare, în campionat, în derby-ul cu marea rivală Fenerbahce, scor 3-1.

Galatasaray a marcat de 20 de ori în campionat şi a început sezonul 2024-2025 cu un eşec şocant, 0-5 cu Beşiktaş în Super Kupa (Supercupa Turciei).

PAOK Salonic a debutat în competiţiile continentale tot în Liga Campionilor, unde a trecut în turul al doilea preliminar de Borac Banja Luka, campioana Bosniei-Herţegovina, 3-2 (a) şi 1-0 (d), pentru a fi eliminată în turul al treilea preliminar de Malmo, campioana Suediei, 2-2 (d) şi 3-4 (a); în play-off-ul din Europa League a trecut de Shamrock Rovers, campioana Irlandei, 4-0 (a) şi 2-0 (d).

În Super Liga Elada, echipa antrenată de Răzvan Lucescu este pe locul 1 după cinci etape, cu patru succese şi o remiză, iar în cel mai recent meci oficial s-a impus în campionat, pe terenul celor de la Volos, scor 4-1.

PAOK Salonic nu a pierdut nici un meci în timp regulamentar de 90 de minute, în sezonul 2024-2025, iar eliminarea din Champions League a venit după ce a cedat acasă cu 3-4 în faţa lui Malmo în prelungiri (are un singur meci fără gol marcat în actuala stagiune, un 0-0 pe teren propriu cu Panathinaikos, pe 15 septembrie).

Galatasaray şi PAOK Salonic nu s-au mai întâlnit până acum, astfel că partida din faza principală din Europa League este prima confruntare directă dintre cele două echipe.

Superbet oferă cota 1,70 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Galatasaray – PAOK Salonic.

Galatasaray – PAOK Salonic GG
Cotă 1.70

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro