Sari direct la conținut

Europa League: Pafos vs Elfsborg – Misiune imposibilă pentru ciprioţi

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Pafos – Elfsborg, meci contând pentru manşa a doua a primului tur preliminar din Liga Europa, este programat, joi, 18 iulie, de la ora 19:00, pe AlphaMega Stadium din Limassol.


Pafos are o misiune aproape imposibilă în tentativa de a avansa în preliminariile din Europa League, după ce Elfsborg s-a impus în tur, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (Zeneli 9, Hult 59, Frick 82).


Pafos a terminat ultima ediţie din A Categoria (campionatul din Cipru) locul 5 în play-off, dar a cucerit Cupa Ciprului după 3-0 într-o finală cu Omonia Nicosia.


Echipa antrenată de Juan Carlos Carcedo şi la care director sportiv este Gaizko Mendieta a disputat mai multe amicale în această vară, printre care şi unul cu Universitatea Craiova, câştigat cu scorul de 2-1.


La Pafos este legitimat Vlad Dragomir (internaţional român de tineret), din 2021, iar în sezonul trecut a fost în lot şi Adrian Rus (internaţional român A), adus sub formă de împrumut de la Pisa.

Pafos are în palmares un singur trofeu, Cupa Ciprului, câştigată în 2024, şi se află la prima sa participare în cupele europene (ascensiunea clubului a început după ce a fost preluat de Roman Dubov, un afacerist născut în Ungaria, dar cu cetăţenie britanică).


Elfsborg a terminat ediţia 2023 din Allsvenskan (campionatul din Suedia) pe locul 2, la egalitate de puncte cu campioana Malmo), iar în actualul sezon ocupă locul 5 după 15 etape, cu 22 de puncte, la 13 distanţă de liderul Malmo.


Echipa antrenată de la începutul lunii iunie de Oscar Hiljemark este în plin campionat, iar în cel mai recent meci s-a impus pe terenul celor de la Hacken, scor 5-3 (14 iulie).


Elfsborg are în palmares şase titluri, trei cupe şi o supercupă ale Suediei, şi a participat de 17 ori în competiţiile europene, ajungând o singură dată, în ediţia 2013-2014, în grupele Europa League.


Echipa care se va califica dintre Pafos şi Elfsborg va juca în turul al doilea preliminar din Liga Europa cu învingătoarea „dublei” Sheriff Tiraspol (Moldova) – Zire (Azerbaidjan); echipa care va fi eliminată va evolua în turul al doilea preliminar din Conference League, contra învingătoarei din „dubla” Vaasa (Finlanda) – Zalgiris (Lituania).


Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Pafos – Elfsborg.

Pafos – Elfsborg 1X
Cotă 1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro