Sari direct la conținut

Facebook a intrerupt temporar miercuri functia de chat din cauza unor noi probleme de confidentialitate

HotNews.ro

Facebook, cel mai mare site de socializare, a dezactivat miercuri functia de chat pentru cateva ore, fiind nevoie sa remedieze o problema de confidentialitate care a permis unor utilizatori sa vada discutiile prietenilor de pe site, scrie AFP. Problemele au fost rezolvate si chat-ul a fost repornit miercuri seara, insa intamplarea ridica nivelul de ingrijorare in legatura cu confidentialitatea unor informatii cheie pe Facebook.

O vulnerabilitate din setarile de protectie a datelor personale a putut fi exploatata pentru a “trage cu ochiul” la conversatiile pe care prietenii de pe site le au cu alte persoane pe Facebook. Vulnerabilitatea despre care a scris intai blogul de tehnologie TechCrunch permitea utilizatorilor sa-si “spioneze” prietenii printr-o optiune care le arata cum vad amicii de pe Facebook profilul lor.

Facebook a dezactivat optiunea de chat pentru cateva ore, astfel incat sa poata repara bresa, iar la 21.00 ora Romaniei lucrurile au revenit la normal. Facebook a admis ca un “bug” a permis unor utilizatori care accesau optiunea “preview my profile” sa vada mesajele altor utilizatori. Facebook spune ca inginerii au evaluat prompt problema, chat-ul a fost dezactivat temporar, iar lucrurile sunt OK in prezent.

AFP citeaza experti in securitate care spun ca prea multi isi dau o serie de date persoanele pe site-ul de socializare si o buna parte dintre utilizatori pun pozele copiilor. In plus, foarte putini sunt preocupati de confidentialitatea datelor si nu se deranjeaza sa vada ce optiuni au pentru a nu face publice unele informatii personale.

Facebook a fost luata la ochi si in Senatul american fiindca are un numar urias de utilizatori, peste 400 de milioane, insa apar intrebari despre modul in care informatiile persoanle ale utilizatorilor sunt folosite. Patru senatori americani au trimis o scrisoare sefilor Facebook si se arata ingrijorati de posibilitatea ca date personale ale utilizatorilor sa fie date pe mana unor terte parti despre care nu se stie cum le folosesc.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro