Sari direct la conținut

Facebook lanseaza un instrument educational, care doreste sa combata stirile false

HotNews.ro
Facebook lanseaza un instrument educational, care doreste sa combata stirile false

Facebook lanseaza un instrument educational, ca parte a masurilor pe care le adopta pentru a contracara stirile false. Timp de trei zile, in partea superioara a news feed-ului va aparea un anunt care va contine sfaturi despre „cum sa depistati stirile false” si sa le raportati, scrieBBC.

Campania, care va fi promovata in 14 tari, este „conceputa cu scopul a-i determina pe oameni sa devina cititori cu discernamant”. Expertii, insa, sunt sceptici cu privire la existenta unui impact real.

„Pana cand Facebook nu se va opri din a-i recompensa pe ‘arhitectii’ de stiri false cu un trafic imens, aceasta problema doar se va inrautati”, a declarat Tom Felle, lector in jurnalism digital la City University.

Incepand de vineri, utilizatorii care dau click pe anunt vor fi redirectionati catre centrul de ajutor, unde vor putea lectura o lista ce cuprinde 10 sfaturi folositoare pentru a identifica stirile false.

Acestea includ studierea URL-ului unui articol, investigarea sursei care livreaza povestea si o gandire mai critica asupra articolului. Se recomada, de asemenea, ca cititorul „sa fie sceptic ” si in privinta titlurilor, in conditiile in care stirile false „au, adesea, titluri ademenitoare”.

Campania va aparea in urmatoarele locuri: Germania, Franta, Italia, UK, Indonezia, Taiwan, Brazilia, Columbia, Argentina, SUA, Canada, Filipine, Myanmar (cunoscuta in limba romana si ca Birmania) si Mexic.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro