Sari direct la conținut

fanatik.ro: Companiile de armament din România nu reușesc să profite de războiul din Ucraina. Rezultate sub așteptări în prima parte a anului

fanatik.ro
Companiile de armament din România nu reușesc să profite de războiul din Ucraina, Foto: Colaj fanatik.ro
Companiile de armament din România nu reușesc să profite de războiul din Ucraina, Foto: Colaj fanatik.ro

​​Războiul din Ucraina a dus la creșterea cheltuielilor cu armament în toată Europa în contextul în care UE încearcă să susțină militar Kievul în fața agresiunii Rusiei. Chiar dacă cheltuielile din acest domeniu în UE au atins suma de 270 miliarde euro, Europa tot nu a reușit să facă față cererii uriașe venite din Ucraina, date fiind dificultățile structurale de repornire a industriei de armament și a cererii de materii prime. Acest lucru se vede și în industria românească de armament, unde veniturile sunt sub așteptările de la începutul anului.

Romarm este principala companie de armament a României, cu 17 filiale în subordine. Rezultatele financiare pe trimestrul III arată că aceasta a realizat un profit net de 6,74 milioane lei în primele nouă luni ale anului. Rezultatul este mult peste așteptările aprobate în bugetul companiei la începutul anului, atunci când pentru această perioadă fusese prognozat un profit de 520.000 lei.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro