Sari direct la conținut

fanatik.ro: Criza bugetară a lăsat spitalele fără bani și pacienții în voia sorții. „Suntem condamnați la moarte de statul român"/ „Situația este critică"

fanatik.ro
Spital, Foto: Colaj fanatik.ro
Spital, Foto: Colaj fanatik.ro

​​În timp ce managerii spitalelor spun că nu sunt bani, medicii din secții atrag atenția că stocurile de medicamente sunt terminate și că în unele zile lipsesc medicamente esențiale. Între timp, asociațiile pacienților atrag atenția că tot mai mulți bolnavi reclamă faptul că tratamentele sunt întrerupte sau că pur și simplu nu mai găsesc medicamentele de care au nevoie. Situația din sănătate a ajuns disperată, cu trei crize suprapuse, iar cauza problemei este una singură: lipsa banilor. Autoritățile neagă însă existența acestei probleme și trag să încheie anul cu deficitul bugetar sub control.

Situația din sănătate a ajuns la marginea prăpastiei, iar medicii spun că sunt zile în care pur și simplu nu mai au medicamentele de bază. „Și la noi sunt probleme. Nu mai avem aproape nimic. Ieri nici măcar ser sau glucoză de 5 nu mai aveam. Trăim însă din rezerve. Mai aduc câte ceva. Azi ne-au adus glucoză de exemplu”, ne-a povestit un medic situația dintr-un mare spital din țară.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro