Sari direct la conținut

fanatik.ro: Cât a cheltuit statul pentru sistemul judiciar în ultimii 5 ani. Instituția cu cea mai mare creștere a fondului de salarii

fanatik.ro
Sistemul judiciar are finanțare în creștere de la an la an, Foto: Colaj fanatik.ro
Sistemul judiciar are finanțare în creștere de la an la an, Foto: Colaj fanatik.ro

Sistemul judiciar din România este finanțat prin intermediul mai multor ordonatori principali de credite, iar o analiză a evoluției alocărilor pe ultimii cinci ani arată că sumele acordate de statul român au crescut constant. Există câteva instituții la care se observă și o creștere spectaculoasă în ce privește cheltuielile de personal.

Ministerul Justiției este principala instituție prin care sistemul judiciar este finanțat, iar creșterea alocărilor din 2019 este de-a dreptul spectaculoasă. În acel an, bugetul total al ministerului a fost de 4,352 miliarde de lei, sumă din care se finanțau cheltuielile de funcționare ale instanțelor, ale ministerului propriu-zis, precum și salariile judecătorilor, grefierilor și altor categorii de personal ale instanțelor. În anii următori, această sumă a crescut constant pentru a atinge un vârf în 2022, de 6,237 miliarde.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro