Sari direct la conținut

fanatik.ro: Cât de acută e lipsa de personal din Sănătate. Unde s-au făcut, totuși, angajări la stat în ciuda austerității impuse de Guvern

fanatik.ro
Cât de acută e lipsa de personal din Sănătate, Foto: freepik.com
Cât de acută e lipsa de personal din Sănătate, Foto: freepik.com

​​În luna noiembrie a anului trecut, numărul angajaților la stat a crescut cu aproape 6.000 de noi angajați, dintre aceștia însă doar circa 500 de noi posturi au fost în sistemul de sănătate. Acum, sindicatele din sănătate amenință cu proteste acuzând tocmai lipsa de personal, atât la nivelul medicilor și asistentelor, cât și a personalului TESA, situație agravată după măsurile de austeritate de anul trecut care au blocat angajările. Autoritățile spun însă că sunt pregătite să dea drumul la circa 5.000 de posturi noi în sistem.

Datele de la Ministerul Finanțelor privind numărul angajaților din sistemul bugetar arătă că, la nivelul lunii noiembrie, ultima lună pentru care există aceste date, în sistemul bugetar erau angajați 1.295.230. Creșterea față de luna octombrie este semnificativă, mai ales dacă ne gândim că este vorba de o perioadă în care angajările la stat sunt înghețate. Astfel, în penultima lună a anului trecut, numărul angajaților la stat a crescut cu 5.850.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro