Sari direct la conținut

fanatik.ro: Câți bani le-a plătit Transelectrica foștilor directori concediați abuziv. Sumele finale ar putea fi de trei ori mai mari

fanatik.ro
Sumele totale de plată ar putea depăși două milioane de euro, Foto: Colaj fanatik.ro
Sumele totale de plată ar putea depăși două milioane de euro, Foto: Colaj fanatik.ro

Compania Transelectrica, acolo unde statul român deține circa 58% administrate de către Secretariatul General al Guvernului, a prezentat oficial sumele pe care le-a plătit în cursul anului 2023 pentru foștii directori, demiși abuziv în anul 2021. Sumele au fost plătite în urma unor decizii ale instanțelor de arbitraj, însă acestea sunt doar o parte. În condițiile în care mai sunt procese pe rol, sumele totale de plată ar putea crește cu încă zece milioane de lei.

Potrivit Transelectrica, în anul acesta, compania cu acționariat majoritar la stat a plătit peste trei milioane de lei brut, compensații datorate unor foști membrii ai Consiliului de Supraveghere și din Directoratul companiei, revocați în anul 2021. Sumele au fost plătite după ce foștii directori au acționat compania în judecată la Curtea de Arbitraj de la Viena, ceea ce face ca, la sumele compensatorii plătite, să se adauge și cheltuielile de judecată de circa 400.000 lei.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro