Sari direct la conținut

fanatik.ro: Cum a falimentat Cătălin Cherecheș fotbalul în Baia Mare. Echipa-pușculiță a primarului din Baia Mare, în motivarea instanței

fanatik.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

​​Motivarea instanței în cazul condamnării primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, scoate la iveală un mod de operare cu totul inedit, care explică într-o bună măsură pasiunea edililor pentru sportul-rege. Cum fotbalul este un domeniu în care se învârt mulți bani, acest lucru îl face extrem de atractiv pentru cei care au acces la aceste sume.

FC Minaur Baia Mare este unul dintre cele mai vechi cluburi din România, înființat în 1896, atunci când austriacul Carl Freund, fondatorul Școlii de Pictură din Baia Mare, a venit de la Munchen, aducând cu el o minge de fotbal. În 2010, echipa s-a desființat din cauza unor probleme financiare, însă a revenit pe teren doi ani mai târziu. În 2016, la câteva luni după ce a pierdut cu greu în fața Stelei, la loviturile de departajare, în optimile Cupei României, președintele Cristian Șpan a declarat falimentul clubului (ulterior, la un an distanță, echipa s-a reînființat în Liga IV).

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro