Sari direct la conținut

fanatik.ro: „Dumnezeu, arme și Trump", la prezidențialele din SUA, în 2024. De ce America riscă să alunece într-o criză constituțională

fanatik.ro
Alegeri, Foto: freepik.com
Alegeri, Foto: freepik.com

​​Alegerile prezidențiale din 2024 vor determina cine va conduce cea mai mare putere mondială pentru următorii patru ani. Scrutinul vine la pachet cu o polarizare a scenei politice americane, ceea ce oferă un prilej ideal pentru extreme, cu o viziune din ce în ce mai îngustă privind democrația, răspândită atât la stânga cât și la dreapta. Dar, apreciază observatorii, pericolul latent este tocmai Donald Trump, dornic să revină la Casa Albă, cu orice preț. Și să nu mai plece, tot cu orice preț.

O serie de preocupări vor plana asupra acestor alegeri, preocupări care de mult divizează societatea americană: dreptul la arme de foc, restricțiile privind avortul, influența banilor și a grupurilor de interese, interminabilele tensiuni rasiale, efectele corectitudinii politice, etc. Apoi, urmează preocupări legate de vârsta celor mai importanți candidați, în frunte cu Joe Biden (81 de ani) și Donald Trump (77 de ani).

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro