Sari direct la conținut

fanatik.ro: Nașterea a devenit un coșmar în Gaza. Micuți aduși pe lume în stradă și cezariene fără anestezic. "Nu știu dacă voi vedea acest copil"

fanatik.ro
Nașterea a devenit un coșmar în Gaza, Foto: Colaj fanatik.ro
Nașterea a devenit un coșmar în Gaza, Foto: Colaj fanatik.ro

Aproximativ 52.000 de femei însărcinate se numără printre persoanele care au avut cel mai mult de suferit de pe urma campaniei militare a Israelului împotriva Hamas în Gaza. Pe măsură ce atacurile aeriene împing 1,9 milioane de oameni într-un colț tot mai mic al enclavei asediate, bolile și foametea se răspândesc, nivelurile de anemie sunt atât de ridicate încât riscul de hemoragie postnatală a crescut vertiginos, iar alăptarea este adesea imposibilă. 40% dintre sarcini sunt de mare risc, estimează organizația internațională CARE.

Îngrijirea prenatală este aproape inexistentă – unitățile care au mai rămas din rețeaua de spitale din Gaza sunt copleșite, ocupate la 250% din capacitate și acaparate de tratarea numeroaselor victime ale bombardamentelor israeliene. Mult mai multe femei nasc în afara unităților medicale – în taberele de strămutați, chiar pe stradă – decât în interiorul acestora.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro