Sari direct la conținut

fanatik.ro: Preoții militari, cel mai bine plătiți clerici din România. Sacerdoții în uniformă pornesc de la gradul de maior

fanatik.ro

​Pentru un tânăr absolvent de Teologie, cariera militară este o variantă foarte convenabilă întrucât statutul de preot militar vine cu o serie de beneficii substanțiale, mai ales că un cleric în uniformă la început de carieră este echivalat din start cu gradul de maior. De asemenea, preoții militari beneficiază de pensii speciale, precum orice ofițer de carieră.

O lege adoptată în anul 2000 a reglementat recrutarea preoților militari de către Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne, Serviciul Roman de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Ministerul Justiţiei – Direcţia Generală a Penitenciarelor. Condițiile de recrutare sunt ca persoanele selectate să aibă doar cetățenie română, să fie licențiate în Teologie pastorală, cu cel puțin doi ani de activitate bisericească și să fie recomandate de către un cult legal constituit.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro