Sari direct la conținut

fanatik.ro: Profesioniști alungați din funcții să facă loc politrucilor. Coaliția vrea să-și pună oamenii săi la conducerea porturilor

fanatik.ro
Președintele Iohannis se opune schimbării modului de selectare a conducerii porturilor, Foto: Colaj fanatik.ro
Președintele Iohannis se opune schimbării modului de selectare a conducerii porturilor, Foto: Colaj fanatik.ro

​​Nivelul de politizare a funcțiilor de conducere în diversele instituții ale statului român crește constant, iar coaliția de guvernământ a mai pus ochii pe niște funcții care până acum i-au scăpat. Dorința PSD și PNL de a pune niște politruci cu carnet de partid în aceste funcții este atât de mare încât au ajuns să ignore și obiecțiile repetate ale președintelui Klaus Iohannis, precum și o decizie a Curții Constituționale.

În anul 2020, Guvernul a modificat o ordonanță veche din 1999 care reglementa transportul naval, precum și administrarea porturilor și a căilor navigabile interioare, scopul modificărilor fiind punerea în acord cu unele reglementări europene. Ulterior, OUG 160/2020 a fost trimisă la Parlament pentru aprobare, iar nebunia a început când parlamentarii PSD și PNL au constatat că funcțiile de conducere ale administrațiilor portuare nu sunt ocupate de către politruci cu carnet de partid, ci de profesioniști.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro