Sari direct la conținut

fanatik.ro: Reputația României, consolidată de pompieri și echipele de salvare. Țările în care a intervenit DSU în ultimii ani

fanatik.ro
Pompier, Foto: freepik.com
Pompier, Foto: freepik.com

​​În ultimii ani, echipaje de pompieri și de salvatori au plecat din România pentru a oferi asistență altor state care se confruntau cu situații majore de criză, contribuind astfel la creșterea reputației țării noastre pe plan extern. Pe lângă intervenția directă, România a contribuit și cu livrarea de echipamente, medicale sau de altă natură, pentru mai multe țări atât din Europa, cât și din alte continente.

Deși România nu este una din puterile economice ale Uniunii Europene, țara noastră nu a ezitat să ofere asistență atunci când țări UE sau chiar din afara Uniunii s-au confruntat cu situații de urgență care depășeau resursele de care dispuneau respectivele țări. Astfel, Departamentul pentru Situații de Urgență a trimis pompieri să stingă incendiile de vegetație din Franța și Grecia, echipe de salvatori după cutremurul din Turcia, precum și echipamente medicale mai multor state care treceau prin momente grele în timpul pandemiei de Covid-19.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro