Sari direct la conținut

Fără prea multe oferte rămase pe piața de mașini noi, românii au dat năvală să importe mașini diesel second-hand, în special din Germania. Mașinile electrice au rămas doar excepții

Motor BMW 2 litri diesel, Foto: BMW
Motor BMW 2 litri diesel, Foto: BMW

Fără prea multe oferte rămase pe piața de mașini noi, românii au dat năvală să importe mașini diesel second-hand, în special din Germania, în timp ce mașinile electrice au rămas doar excepții, chiar dacă prețul de achiziție la mâna a doua este mai redus. Pe piața de mașini noi, procentul diesel a continuat să scadă.

Preferințele românilor în materie de motoare ale mașinilor pe care și le cumpără diferă substanțial, dacă ne uităm la mașinile noi, în raport cu cele vechi. Atunci când își cumpără o mașină rulată din import, românii preferă indiscutabil motorul diesel. Deocamdată, ponderea mașinilor electrice în această categorie, a importurilor second-hand, este foarte mică, după cum arată datele privind înmatriculările analizate în exclusivitate de Profit.ro.

În luna august, numărul de automobile second-hand intrate pentru prima dată în parcul auto (din import) a fost de 27.569 unități. Dintre acestea, nu mai puțin de 19.053 de autoturisme, adică 69,11%, au fost diesel. Este o pondere uriașă, comparativ chiar și cu mașinile pe benzină.

Citește integral pe Profit.ro

INTERVIURILE HotNews.ro